Sport

2016.05.20. 18:32

Szombathelyi bronzlányok

Az idegenbeli 2-1 után hazai pályán 3-2-re győzte le a Viktória a Győri ETO-t, így a harmadik helyen végzett a női labdarúgó NB I-ben.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC–ETO FC Győr 3-2 (1-1). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 300 néző, vezette: Szabó III.

Viktória: Bíró – Kun, HARSÁNYI, BALOGH, Vörös – CSIDEI, MANHART, SZAKONYI – Fábián, SIKLÉR (Kiss Zs., 80.), Magyar (Magyarics, 46.). Edző: Csordás Csaba. 
ETO FC Győr: Szabó E. – Fleck, Sister, Fél P. (Kovács L., 61.), Öreg – Fél A., Rybanska, SÜLE, Vígh (Soós, 79.) – Tóth A., Németh L. (Kalmár, 73.). Edző: Horváth István.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a mérkőzés elején a győriek birtokolták többet a labdát, aztán kiegyenlítődött a játék. Mindkét kapu előtt kisebb lehetőségek adódtak. A 20. percben Csidei passzolt a tizenhatos bal oldalán felbukkanó Manharthoz, aki megelőzte Szabót, majd hat méterről az üres kapuba passzolt (1-0). Hét perc múlva Süle 18 méterről, középről a bal felső sarokba bombázott (1-1). Felpörgette a tempót a Viktória, Siklér többször is a győri védők mögé került, ám az utolsó pillanatban rendre mentettek előle. Élvezetes volt a meccs, mindkét csapat igyekezett minél gyorsabban átjátszani a középpályát. A félidő hajrájára kissé beszorult a szombathelyi együttes.

Szünet után az 51. percben Csidei bal oldali beadása a tizenhatoson belül álló Fleck kezére pattant – tizenegyes. A büntetőt Manhart félmagasan a bal sarokba lőtte (2-1). Négy perc múlva Siklér ajtó-ablak helyzetben 16 méterről a bal sarok mellé lőtt. Elkeseredetten próbálkoztak a vendégek, a vasiak ekkor inkább kontrákra fektették a hangsúlyt. A 75. percben Manhart két védőt kicselezve középen tisztára játszotta magát és 12 méterről a bal sarokba lőtt (3-1). A 84. percben feljebb zárkózott az ETO: Süle büntetőből szépített (3-2). A hajrá nagy izgalmakat hozott, de az óriásit küzdő, taktikusan futballozó Viktória győzelme nem forgott veszélyben.

Csordás Csaba: – A harmadik gólnál látszott igazán, mekkora gát szakadt át a csapatban. Ez a bronzérem felér egy bajnoki címmel, le a kalappal a lányok előtt, minden elismerésem az övék. Játékosként már van bronzérmem, mondtam is a lányoknak, legyenek büszkék rá, mert nagy dolog. Örülök, hogy pályakezdő edzőként is sikerült bronzérmet szereznem.

A vasi együttes 2-0-s összesítéssel szerezte meg a harmadik helyet.

A lefújás után az érmeket Markó Edina szövetségi kapitány és Dénes András, az MLSZ női bizottságának tagja adta át.

Az éremátadás után pedig durrantak a pezsgőspalackok, játékos és vezető egyaránt pezsgőben fürdött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!