Sport

2016.10.05. 11:02

Szombathelyi röpösök sikere

Pankasz - A 22. alkalommal megrendezett Kováts Béla röplabda emléktornán a Szombathelyi SI csapata győzött.

Vastag Nándor

Az utánpótlás röplabdatornán hét dunántúli település képviseletében nyolc mini korcsoportú csapat szerepelt. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, így a pankaszi iskola udvarán lévő salakos és betonos pályákon ragyogó napsütésben zajlottak a meccsek. A küzdelmek két csoportban kezdődtek meg, és a körmérkőzés során jól teljesítettek a vasi röpösök.

A pankaszi csapat a második helyen végzett a tornán
Fotó: Pankaszi iskola

Az egyik négyesben a Pankasz végzett az első, a Szombathelyi SI „A” csapata a második helyen, a másikban a Sportiskola „B” együttese bizonyult legjobbnak, majd mögötte a Dabronc következett. Az elődöntőben a házigazdák 2:0-ra győztek a dabronciak ellen, míg a szombathelyiek találkozóján a „B” csapat ugyanilyen arányban nyert az „A”-val szemben.

A mérkőzések ragyogó időben zajlottak az iskola udvarán
Fotó: Pankaszi iskola

A tornagyőzelmet végül a sportiskolások szerezték meg, miután 2:0-ra bizonyultak jobbnak a hazaiaknál. A harmadik a Dabronc lett, a helyosztón a Sportiskola „A”-t 2:0-ra múlta felül. A vasiak négy különdíjat is kaptak, a szombathelyiektől Avas Viktória és Döme Alexa, a pankasziaktól Bicsák Bianka és Kozics Szonja vehetett át jutalmat.

A Szombathelyi SI győztes (kékben) és negyedik helyezett csapata Fotó: Szombathelyi SI

A végeredmény: 1. Szombathelyi SI „B” (Szeleczky Flóra, Nagy Tíria, Avas Viktória, Nagy Bianka, Prácser Panna, Tölgyesi Csenge, Osbáth Flóra, edző: Fazekas Szilvia), 2. Pankasz, 3. Dabronc, 4. Szombathelyi SI „A”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!