Sport

2014.08.21. 16:55

Szombaton kezdi a szezont a Viktória

Szombathely - Mindössze egy új játékost igazolt a nyáron a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata. A szombaton rajtoló 2014/2015-ös bajnokságban a fiatal vasi együttes célja a felsőházi rájátszás.

Átalakult, megfiatalított kerettel kezdi a 2014/2015-ös bajnokságot a Viktória. A tavalyi együttesből Tischler Fruzsina krónikus térdsérülése miatt abbahagyta a játékot, Tóth Alexandra az osztrák Südburgenlandba, Soós Adrienn a Győri ETO-ba igazolt, Németh Loretta pedig kölcsönből tért vissza a Rába-partjára. Nagy Dóra az Astra futsalcsapatához szerződött. Ezzel szemben az érkezési oldalon mindössze egy játékos található, a válogatott támadó Dénes Dorottya a Budapest Honvédtól érkezett. Az alapszakasz szombaton kezdődik, a Viktória 15 órakor az FTC-t fogadja.

- Egyik fő célunk, hogy fiatal játékosainkat beépítsük a csapatba, így a korábbinál is több lehetőséget kap Kun Barbara, Szakonyi Emese, Magyarics Zoé - mondta Mitterstiller Csaba, a Viktória edzője. Rajtuk kívül Magyar Vanda is szerepet kap a bajnokságban, és két-három, tavaly az U17-es gárdában szereplő fiatalt is bevetek. A távozók közül Tóth Alexandra eligazolásával a védelemben csökkentek a variációs lehetőségeim, úgyhogy a hátsó alakzatunkat még stabilizálnunk kell. Könnyen lehet, hogy emiatt a középpályáról feláldozom Heike Manhartot, és a jövőben egy sorral hátrébb vezényelem. Soós Adriennel pedig a középpályáról veszítettünk el egy variálási lehetőséget, megértem, hogy váltott, ugyanakkor azt gondoltam, nála nagyobb lesz az érzelmi kötődés klubunkhoz. Ami az eredményességet illeti, a felsőházi rájátszás a célkitűzés, bár tisztában vagyunk vele, hogy a tavalyihoz képest nehezebb dolgunk lesz. Az MTK változatlanul a bajnokság elsőszámú favoritja, az Astra kicsit gyengült ugyan, de ettől még erős gárda, az FTC viszont egyértelműen tovább erősödött, kérdés persze, fiataljai mennyire bírják az éles helyzeteket. Hozzájuk csatlakozott a Femina, amely nagyon jól igazolt a nyáron. Megjegyzem, a Feminának fővárosi klub lévén könnyebb dolga volt e téren, egy budapesti játékos szívesebben vált klubot városon belül, mint hogy vidékre költözzön. Úgy látom, az MTK-Astra-FTC trió helye szinte biztos a felsőházban, a negyedik kiadó helyért mi és a Femina küzdünk majd. Amennyiben kulcsjátékosainkat Ferencsiket, Manhartot, Marsait, Vöröst, Harsányit, Dénest elkerülik a sérülések, jó esélyünk van rá, hogy elérjük kitűzött célunkat. Sajnos szűk a merítési lehetőségem, nagyjából 12-13 mezőnyjátékost vethetek be nyugodt szívvel, bármely csapat is legyen az ellenfelünk. Realistán-optimista vagyok, fiatal, ambíciózus együttesem jól dolgozott a nyáron, fizikailag abszolút rendben vagyunk. Ugyanakkor a keret változása miatt taktikai téren, az alapjátékban változtatnunk kellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!