Sport

2016.10.28. 17:42

Szomszédvári rangadót rendeznek Körmenden

A Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadja a Franciaországból hazatért Egis Körmend csapata a férfi kosárlabdázók bajnoki élvonalának 5. fordulójában. A várhatóan telt ház előtt zajló mérkőzés 18 órakor kezdődik a körmendi Városi Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Az előző bajnokságban az egyik negyeddöntő párosítása volt a Nyugat-dunántúli rangadó, akkor a körmendiek örülhettek jobban, bár a ZTE szinte mumusnak számított a Rába partján. Azóta mindkét gárda keretében történtek változások, de a célok nem igazán változtak, ezen az estén is parázs, nagy csata várható, zsúfolt ház előtt, hiszen a hírek szerint minden belépő gazdára talál.

A hazai kosárlabda élvonalban nincs még egy ilyen párosítás, amely ennyiszer tűzbe hozta volna a szurkolókat. A két csapat immár 123. egymás elleni bajnokijára készül. Bár a meccset az ötödik fordulóban rendezik, mégis halasztások miatt csak a harmadik találkozót jelenti ez az összecsapás mindkét fél számára. A ZTE először hazai pályán szenvedett szűk vereséget az Alba Fehérvártól, majd szintén otthon legyőzte a szegedieket. Az Egis Körmend Szegeden és idehaza, a Kaposvár ellen is nyerni tudott. A Gravelines ellen viszont elvesztette veretlenségét, a hosszú utazás után Teo Csizmics azt reméli, hogy ismét jobbik arcát mutatja és fel tud pörögni a csapata. – Pénteken délelőtt bámulatos dolog történt nálunk!

Ebben a szezonban először tíz emberrel tudtunk edzeni, mindenki ott volt a pályán a tréning alatt. Ez még nem adatott meg korábban, most végre igen. Ez persze még nem jelenti azt, hogy minden rendben, de végre eljutottunk idáig. Csorvási Milán is ott lesz a keretünkben a ZTE ellen, de hogy mennyit tud vállalni, azt még nem tudhatjuk. Igaz ez Parrish Pettyre is, aki a kupameccs második negyedében szenvedett kisebb sérülést. Nagyon nehéz, veszélyes találkozó vár ránk, de mindenképpen győzni szeretnénk, ez különösen hazai pályán fontos a számunkra. Erős ellenfél látogat hozzánk, nem lesz könnyű dolgunk, de reméljük, ismét megörvendeztethetjük szurkolóinkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!