Sport

2015.07.03. 15:59

U18-as kosárlabda: Szűkítés közben

Ausztriában a július 23-án kezdődő B divíziós Európa-bajnokság két színhelyén is játszott felkészülési mérkőzést a magyar U18-as fiú kosárlabda-válogatott.

Horváth Erika

Szerdán Fürstenfeld volt a színhelye a Ferenczi Tamás vezette magyar U18 Ausztria korosztályos csapata elleni felkészülési találkozónak. Szoros meccsen 58-54-re a házigazdák bizonyultak jobbnak, a három vasi kerettag közül Márton Ádám és Durázi Krisztofer csereként jutott szóhoz előbbi 2 pontot szerzett, utóbbi egyet sem. Csütörtökön Güssingbe rándultak át az egyébként Körmenden edzőtáborozó magyarok. Ezúttal fölényes győzelmet arattak. Mindkét vasi fiú 2-2 pontot szerzett, Doktor Péter ezúttal sem kapott szerepet.

Nincsenek könnyű helyzetben az edzők. Érsek István figyel, mögötte Durázi Krisztofer. Fotó: Unger Tamás

Az első meccsen nem igazán sikerült megvalósítanunk támadásban és védekezésben sem, amit akartunk. Csütörtökön már sokkal agresszívebb volt a védekezés, pontosabban támadtunk, állandósult is a 20 pontos előnyünk összegzett a körmendi Érsek István,Ferenczi Tamás egyik segítője. Már négy felkészülési mérkőzés van mögöttünk, folyamatosan változott a válogatott összetétele, hogy mindenkinek legyen elég bizonyítási lehetősége. Hiszen most az a feladat, hogy az utazó csapatot kialakítsuk. Az ausztriai mérkőzések után kettővel akartuk szűkíteni a keretet, de csak eggyel sikerült. A négyes poszton bevethető négy játékos Durázi Krisztofer, Márton Ádám, Rudner Gábor és Bordács Soma kapott egy plusz napot, közülük még valaki kiesik. Vasárnap indulunk Nyíregyházára, ott folytatjuk az edzőtáborozást. Kedden és szerdán a lengyeleket fogadjuk, majd egy hétre rá már Budapesten Csehország válogatottját. A négy meccs után még két játékostól el kell búcsúznunk, hiszen az Eb-re csak 12-es keret utazhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!