Sport

2015.05.28. 18:11

Szuperliga-bronz - Fölényesen verte a CVSE a Stockeraut

A várakozásnak megfelelően megszerezte a Klubcsapatok Szuperligájának bronzérmét a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka–UTTC Stockerau 6-2
Celldömölk, Klubcsapatok Szuperligája férfi asztalitenisz-mérkőzés a 3. helyért, visszavágó, vezette: Szabó, Nagy.

Páros: Kosiba, Fazekas–Molnár, Jakab 1:3 (-6, 12, -4, -2). A celli és az osztrák csapatnak ez volt a negyedik találkozója a szezonban, És a vasiaknak negyedszerre sem sikerült a párost megnyerniük. Molnár Krisztián és Jakab János nagyon összeszokott kettőst alkot, ráadásul jól is játszottak. A halványabban teljesítő cellieknek így nem volt esélyük (0-1). Egyéni, 1. forduló: Ecseki–Serdaroglu 3:0 (7, 10, 7). A 19. évében járó Ecseki Nándor ezúttal is legyőzte az osztrák játékost, még a keddi, stockeraui találkozójuknál is simábban. Kosiba–Molnár 3:0 (6, 6, 9). Kosiba Dániel fölényes győzelméhez semmi kétség nem férhetett. Fazekas–Jakab 3:1 (-5, 5, 9, 8). A bronzcsata első találkozóján Jakab nyert Fazekas Péter ellen. Az első szett most is az övé volt, utána azonban egyenlített Fazekas. Nagyon szoros csatát hozott a harmadik és negyedik játszma is, de mindkettőből a jobban összpontosító CVSE-játékos jött ki jobban (3-1). 2. forduló: Kosiba–Serdaroglu 3:1 (8, -8, 7, 7).

Ecseki Nándor (balról) a magyar ranglistán második Jakab János elleni szép győzelemmel zárta a 2014/2015-ös asztalitenisz-idényt. Jobbról Klampár Tibor, a CVSE bajnokcsapatának vezetőedzője (Fotó: Szendi Péter)

Folytatódott a tendencia, a celliek ellen Serdaroglunak ezúttal sem sikerült mérkőzést nyernie. Bár a második szettben minden bejött neki, a folytatásban már nem hagyott neki esélyt Kosiba. Ecseki–Jakab 3:0 (9, 6, 5).

Nagy meglepetés, negyedszerre Ecseki került ki győztesen a Jakab elleni csatából. Fazekas–Molnár 2:3 (7, 7, -10, -11, -7). Molnárnak nem volt veszítenivalója, Fazekas viszont elbátortalanodott – végül ki is kapott (5-2). 3. forduló: Kosiba–Jakab 3:2 (3, 7, -4, -9, 4). A mérkőzésnek már nem volt igazán tétje; a két elvesztett szett után a döntő játszmában már könnyen zárta le a mérkőzést Kosiba Dániel (6-2).

A bronzcsata keddi, stockeraui, első mérkőzésén 6-3-as CVSE-siker született, ezzel már a magyar csapatnak állt a zászló. A visszavágón elég volt a tízből nyolc meccset lejátszani – még egyértelműbben kerekedtek felül a celliek. Győzött: Kosiba 3, Ecseki 2, Fazekas 1, illetve Molnár 1, Jakab–Molnár.

A nemzetközi bajnokság bronzérmét most nem kapták meg a celldömölkiek, majd a július 2-ai évzárójukon vehetik át. Akkor búcsúztatják majd el Kosiba Dánielt is, aki az osztrák Linz csapatánál folytatja a pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!