Sport

2014.07.29. 15:50

Szuperliga-rajt: a bentmaradás a kőszegi csapat célja

Kőszeg - Pénteken kezdődik a 2014. évi tenisz Szuperliga férfi csapatbajnokság. Az élvonal nyolc gárdát felvonultató mezőnyében ott van a Kőszegi SE együttese is.

Tóth Gábor

A Kőszegi SE tavaly megnyerte az OB I-es bajnokságot, így aranyérmesként csatlakozhatott a Szuperliga idei mezőnyéhez egyébként története harmadik szuperligás idényére készül a klub. A sorsolás elkészült, két négyes csoport kezdi meg a csapatbajnokság (2 páros, 5 egyes) alapszakaszát. A Kőszeg az FTC, a Budaörs és az MTK társaságába került, míg a másik négyest az Ábris-Budapest, a Siófok, a Metro-Budapest és a Top Sport-Budapest alkotja. Az alapszakaszban egyszer játszik mindenki mindenkivel, majd az első két helyezett a felsőházban, a csoportok harmadik-negyedik helyezettjei pedig az alsóházban folytatják. Az érmes helyezésekről és a kiesés sorsáról döntő rájátszásnak Budapest ad otthont augusztus 9- 10-én.

Az ifjú Sardú Dániel régóta erőssége a Kőszegi SE teniszcsapatának. Idén is komoly munka vár rá (Fotó: Kőszegi SE)

- Örülünk, hogy egy év szünet után visszatértünk a legjobbak közé, ám a sorsolásunk nagyon szerencsétlenül alakult - fogalmazott Koltay Árpád, a kőszegiek csapatvezetője. - Sajnos a csoportunkban ott van az utóbbi három év bajnoka, az MTK, a tavalyi bronzérmes FTC és a tavalyi negyedik Budaörs. Az ellenfelek ismeretében reális célként csak a bentmaradást jelölhetjük ki. Az alapszakaszban természetesen mindent beleadunk, de azt nem tudom, hogy ez mire lesz elég. Mindenesetre, ha minden a papírformának megfelelően alakul, vagyis a harmadik, vagy a negyedik helyen végzünk a csoportban, akkor az alsóházban még javíthatunk. Ráadásul az alapszakasz három mérkőzéséből csak egyet játszhatunk otthon ez sem a mi esélyeinket növeli. A tavalyi csapatból alapember nem távozott, ráadásul sikerült igazolnunk is, hiszen Pécsről érkezett hozzánk Kovács Milán és Koncz Barnabás. Előbbi mindenképpen erősítés, utóbbi inkább a jövő embere. Régi, rutinos játékosunk, Úr Csaba viszont sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka.

A Kőszegi SE névsora: Jarc Rok, Sardú Dániel, Enyedi János, Úr Csaba, Kovács Milán, Koncz Barnabás, Kovács Balázs, Lipták János, Maitz Pál, Devecseri Olivér játékosok, Koltay Árpád csapatvezető.

Az alapszakasz programja, augusztus 1., péntek (11.00): Kőszegi SE- FTC Diego. Augusztus 3., vasárnap (11.00): Budaörs -Kőszegi SE. Augusztus 5., kedd (11.00): MTK -Kőszegi SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!