Sport

2016.02.09. 18:16

Tavaszi rangadókra várva a megyei I. osztályban

Szombathely - Gőzerővel készülnek a csapatok az alig egy hónap múlva kezdődő megyei I. osztályú bajnokság rajtjára.

Török Tibor

Összeállításunkban a tabella két első helyén állomásozó együttes vezetőit kérdeztük arról, hol tartanak a klubok a gyakorlásban.

A mezőny élén álló Celldömölk - ahogy a többi egylet is - sorra játssza az edzőmeccseket, váltakozó sikerrel. Ennek oka, hogy a munkahelyi elfoglaltság miatt nem minden esetben a legerősebb összeállításban lép pályára a bajnoki címvédő, tudtuk meg Sebestyén Attila szakosztály-vezetőtől.

- A keretünkben történt néhány változás - mondta el lapunknak a celli sportvezető -, a védőként bevethető Lendvai Gábor Jánosházára igazolt, Sinka Gáborra pedig költözés miatt nem számíthatunk. Az ifjúsági csapatban ősszel 41 gólt szerző, a felnőttek keretéhez tartozó Heim Martin pedig Ausztriába távozott. Szeretnénk erősíteni is, a nevek egyelőre nem publikusak, meg akarjuk várni a hivatalos megállapodást. Egy fiatal középpályás és egy idősebb csatár érkezése várható. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ennyi változás történik a téli szünetben, és ezzel a kerettel várjuk a tavaszi rajtot.

A Celldömölköt üldöző Körmendnél is javában tart a felkészülés, mondta el érdeklődésünkre ifjabb Molnár Károly.

- Ahogy olvasom a híreket, látom, hogy sok csapatnál jelentős játékosmozgás történt a télen, ami persze nem meglepő, hiszen a jó pozíció megőrzéséért vagy éppen a kiesés elkerüléséért nagy lesz a harc. Hozzánk a középpályás Czimber Márton tért vissza, illetve Papp Zoltánra nem számíthatok sérülés miatt. Azt mondhatom, gyakorlatilag változatlan kerettel, sőt, erősebb támadószekcióval vágunk neki a tavasznak. Jósolgatni nem szeretnék, az erőviszonyok nagyjából kirajzolódtak az ősszel, az első három csapat között dől majd az érmes helyek sorsa. Annyi előnyünk van, hogy mind a Celldömölköt, mind pedig a Répcelakot hazai pályán fogadjuk. Aki követi a Vas megyei futball történéseit, az tisztában van azzal, hogy ezek lesznek a döntő találkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!