Sport

2017.04.21. 18:05

Távol, keleti túrán Király Gáborék

A labdarúgó NB I. 28. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Debreceni VSC vendége lesz.

Viola Beata

A korábbi évekkel ellentétben a debreceniek nem bajnoki címért, hanem a kiesés elkerüléséért hajtanak. A Haladás számára figyelmeztető jel, hogy a Nagyerdei Stadionban tavasszal viszonylag jól szerepel a portugál Leonel Pontes irányította csapat. Két győzelem (DVTK 3-0, Gyirmót 2-1), két döntetlen (FTC 0-0, MTK 0-0), és egy vereség (Paks 1-3) a mérlege. A piros-fehérek a vasiak ellen pocsékul szerepelnek, előbb Debrecenben, majd Sopronban is Mészöly Géza együttese nyert 1-0-ra. Az a gárda, amely utóbbi öt meccséből hármat megnyert, egyszer-egyszer döntetlent játszott és kikapott. Ennek köszönhetően a 39 pontos szombathelyi alakulat már a negyedik helyen áll a tabellán. A kilencedik DVSC-nek 31 pontja van.

- Noha a debreceniek a kiesés ellen küzdenek, rengeteg helyzetet kidolgoznak a meccseken, nagy hangsúlyt fektetnek a támadójátékra - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Holman, Tőzsér, Filip, Könyves, és a dél-koreai Szjuk egyaránt életveszélyes, gólképes játékos. Ráadásul a védők is rendre belépnek a támadásokba. Az MTK ellen nem kevesebb mint 24 alkalommal lőttek kapura, ez nagyon sok. Erre oda kell figyelnünk. Ami minket illet, nem elégedtünk meg azzal, amit elértünk, szeretnénk kihozni magunkból a maximumot. Szerencsére a klub is előretekint, az esetleges nemzetközi indulásért plusz összeget ajánlott fel. Motiváltan, jó hangulatban edzett a csapat a héten, bizakodóak vagyunk. Devecseri öt sárga lapja miatt nem játszhat, Polgár, Gajdos, Bamgboye, Calvente sérült, Rózsa, Németh, Jánvári műtét utáni rehabilitációját tölti. Összeállítás: Király - Schimmer, Wils, Jagodics, Bosnjak - Iszlai, Kiss B., Jancsó - Mészáros, Williams, Rácz.

- Furcsa lesz Debrecenben ellenfélként pályára lépnem, de most a Haladás játékosa vagyok, csak ez számít - jelezte a zöld-fehéreknél kölcsönben szereplő DVSC-futballista, Mészáros Karol. - Tudjuk, mennyire fontos a hazaiak számára a mérkőzés - de számunkra is. Nehéz meccsen pontot, pontokat várok.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon online közvetítést olvashatnak. pa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!