Sport

2014.12.28. 17:10

Távozik az úszók, a Vízmű vezetőedzője

Szombathely - Tizenöt esztendő után távozik a Vízmű SC úszóklub éléről a vezetőedző, Karvalics Péter.

Tóth Gábor

Karvalics Péter a KSI-ben kezdett el úszni, a legendás Széchy Tamás keze alatt – neves társakkal. Több országos bajnoki címet szerzett, válogatott úszó volt. Az edzői szakmával is a patinás fővárosi egyesületben ismerkedett meg. Majd Szombathelyen, a Vízmű SC-nél lett vezetőedző – ennek már 15 éve. A 46 éves szakember azonban visszaköltözik Budapestre, az ország első számú úszóklubjánál, a Kőbánya SC-nél folytatja edzői pályafutását.

Karvalics Péter (balról) egyik tanítványával, Barta Mártonal. Fotó: Vízmű SC

– Nehezen szántam rá magam a váltásra, hiszen 15 év hosszú idő, rengeteg szép emlék, szép siker köt Szombathelyhez, a Vízmű SC-hez – fogalmazta meg gondolatait Karvalics Péter. – Jól éreztem magam a Vízmű SC-nél, tehetséges fiatalokkal, remek kollégákkal dolgozhattam együtt. Sokat fejlődött az egyesület az elmúlt években, örülök, hogy én is részese lehettem ennek a folyamatnak. A gyerekeket nehezen hagyom itt, hiszen a legtöbbjükkel több időt töltöttem együtt, mint a szüleik – sok kedves tanítvány fog hiányozni. De számos változás állt be a magánéletemben, ráadásul a szüleim idősek, betegek, szeretnék mellettük lenni. Ezért hazaköltözöm Budapestre. Így kapóra jött a Kőbánya ajánlata. Az egész életemet az uszodában töltöttem, szerencsére a jövőben is azt tehetem, amihez a legjobban értek, amit a legjobban szeretek. Január 5-én már munkába állok, de a szombathelyi gyerekeknek, a Vízmű SC-s edzőkollégáknak továbbra is szorítani fogok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!