Sport

2017.02.23. 19:15

Téli dobó ob - Nevezett Pars Krisztián és Márton Anita is

Szombathely - Akárcsak tavaly, idén is a Dobó SE rendezheti meg az atléták téli dobó országos bajnokságát.

Horváth Erika

Minden korosztály számára a Sugár úti Centrumban rendezik meg az idei téli dobó ob-t. Most szombaton a felnőtt, a serdülő (14-15 éves) és az újonc (13 éves) diszkosz- és kalapácsvetők, gerelyhajítók, valamint súlylökők találkoznak (utóbbiak a Sugár úti kiscsarnokban, fedett pályán versenyeznek.) A juniorok (U20) és az ifjúságiak (U18) egy hét múlva, március 4-én következnek.

Mint Németh Zsolttól, a házigazda Dobó SE vezetőedzőjétől, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnökétől megtudtuk, nagyon nagy a versenyzői létszám, ilyen sok egyesület még a főszezonban sem szokta képviseltetni magát a dobószámokban. A legtöbben a serdülő súlylökésben neveztek, a fiúknál 28-an, a lányoknál 26-an, de például a férfi kalapácsvetők is 19-en lesznek. Természetesen sok a hazai induló, a házigazdák öt-hat aranyat is be akarnak zsebelni. Idei első versenyén áll dobókörbe a Dobó SE olimpiai, kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-második kalapácsvetője, Pars Krisztián. De nevezett a békéscsabaiak klasszisa, a súlylökésben Rióban olimpiai bronzérmet szerző - és tavaly még egy Eb-ezüstöt és fedettpályás vb-ezüstöt is begyűjtő Márton Anita, akinek ez lesz a főpróbája a jövő hétvégi fedettpályás Eb előtt.

Az ob programja. 10.15: serdülő fiú kalapács, serdülő fiú gerely. 11.25: serdülő lány kalapács, serdülő fiú diszkosz, serdülő lány gerely. 12.35: újonc fiú kalapács, serdülő lány diszkosz, újonc fiú gerely, serdülő fiú súly. 13.35: újonc lány kalapács, újonc fiú diszkosz, újonc lány gerely, serdülő lány súly. 14.35: felnőtt női kalapács, újonc lány diszkosz, felnőtt női gerely, újonc fiú súly. 15.45: felnőtt férfi kalapács, felnőtt női diszkosz, felnőtt férfi gerely, újonc lány súly. 16.55: felnőtt férfi diszkosz, felnőtt női súly. 18.05: felnőtt férfi súly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!