Sport

2016.07.18. 19:50

Tengerparti kézilabdasikerek - Az SZKKA két csapata is második helyen végzett a horvátországi Makarskán

Makarska - Két második helyet szerzett az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) lánycsapata a horvát tengerparti városban rendezett monstre nemzetközi utánpótlás kézilabdatornán.

Pum András

Immáron 19. alkalommal került sor a horvát tengerparton fekvő, Split mellett található, festői környezetben fekvő Makarskán a nemzetközi utánpótlás-kézilabdatornára. Az SZKKA harmadik alkalommal vett részt, ezúttal öt csapattal és közel 100 kézilabdázóval, edzővel. A Vers Ákos vezette U14/15-ös együttes 24 csapat közül a 17. helyen végzett. Az U10-es és U11-es korosztályban két szombathelyi gárda indult. A Farkas Henriett irányította U11-es alakulat 16 résztvevő közül az ötödik, a Győrffy Andrea vezette U10-esek tíz csapat közül kilencedikként zártak.

Az ezüstös ificsapat. Állnak (balról): Galambos Anna, Bódi Virág, Gorell Nóra, Németh Boglárka, Pődör Rebeka, Cser Dóra, Szuhogyi Laura, Csire Fanni, Csépke Dominika, Józsa Krisztián edző. Térdelnek: Dénes Alexandra, Győrffy Réka, Marton Adél, Kozma Adrienn. Elöl: Szovák Viktória. Fotó: Szkka

Az U12/13-as korosztályban 32 csapat állt rajthoz, az együtteseket négyes csoportokba sorsolták. A Pődör Zoltán vezette SZKKA-ban U12-es lányok szerepeltek. A vasiak a csoportmeccsek során a szlovén Olimpia Ljubljanát 14-9-re, a horvát Split II-t 27-3-ra, a szintén szlovén Krim Ljubljanát 15-12-re verték, így első helyen jutottak a tizenhat közé. A nyolcaddöntőben a szerb Jerkovacot 20-10-re múlták felül, a négy közé jutásért az Olimpia Ljubljanával 11-11-re végeztek, hetesekkel 2-1-re nyertek. Az elődöntőben az FTC-t 14-12-re verték a vasiak. A fináléban Nemesvámos várt a szombathelyiekre, akik döntő szituációkban két büntetőt is elhibáztak, és a torna végére kissé elfáradtak. A nemesvámosiak 13-11-re nyertek, ezzel az SZKKA második helyen végzett.

A Józsa Krisztián irányította ifjúsági gárda hatcsapatos mezőnyben indult. A körmékőzések során a szlovén Sempetert 19-14-re, a horvát ZRK Dardát 22-15-re, a norvég Ulkissa I-et 18-13-ra, az Ulkissa II-t 23-12-re verték, a horvát Dalmatinka Plocétől 16-15-re kikaptak. Így a szombathelyiek a második helyen végeztek, a rájátszásban a csoportharmadik Ulkissa I-et 16-10-re győzték le. A fináléban Dalmatinka Polce ellen 18-11-re alulmaradtak. A végig jól kézilabdázó vasiak a torna végére elfáradtak, emiatt pontatlanul játszottak - és ezüstérmesként zártak. A legjobb kapusnak Szovák Viktóriát (SZKKA) választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!