Sport

2016.12.14. 19:45

Teo Csizmics lemondása okairól

Váratlanul érte a szurkolókat, hogy múlt pénteken lemondott posztjáról a körmendi kosárcsapattal sikeresen dolgozó Teo Csizmics.

Németh Zsolt

A horvát szakember hétfő óta otthonában, Splitben tartózkodik feleségével, aki többször vele volt Körmenden is. Először arról kérdeztük, hogy érzi most magát.

- Reggelente most is a körmendi kosárlabdával ébredek, valószínűleg ez még így lesz egy darabig - vallotta be Teo Csizmics. - De élvezem, hogy itthon vagyok, és várjuk haza a gyermekeinket az ünnepekre. Igyekszem pihenni, rám fér, nehéz volt az utolsó pár hét, több álmatlan éjszakám is volt. Valószínűleg hónapokig nem fogok dolgozni, egyelőre ez még nem is foglalkoztat, aztán majd valamikor belevágok és gyarapítom a kosárlabdával kapcsolatos tudásomat, megyek majd tovább.

Teo Csizmics a lemondása, távozása után is szorít a piros-feketékért Fotó: Szendi Péter

- De miért lépett Körmendről tovább?

- Nincs egyetlen kiváltó oka a távozásomnak. Voltak gondjaink a szezonban, amelyek már több hónapra mutattak vissza, és amelyek az elmúlt két-három hétben csúcsosodtak ki. Ezekben mindenkinek volt része, felelőssége, természetesen nekem is. Sajnos néha a felvetésekre nem jöttek olyan gyorsan a reakciók, mint ahogy a szezon haladt előre. Pedig idáig minden olyan célunkat elértünk, amit nyáron kitűztük. De nem láttam annak lehetőségét, hogy ezeket bővítsük, fokozzuk.

Jól kezdtük a szezont, továbbléptünk a nemzetközi porondon, a következő fontos cél az volt, hogy ott legyünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Ezeket mind el is értük, de most nem láttam lehetőségét annak, hogy valami ennél is extrábbat, jobbat teljesítsünk. És ez valamennyiünkre vonatkozik. Rám, a klubvezetésre és a játékosokra egyaránt.

- Remek időszakot töltöttünk együtt, és az első szezon után, amikor itt maradtam, reméltem, hogy hasonló módon tudunk építkezni, hogy tudunk tenni még egy lépést előre - folytatta a szakember. - Reméltem, hogy valamennyien ugyanezt akarjuk. A klub és a játékosok is. Nem tudnék, mert nem is lehet egyetlen személyt megnevezni, hogy ez ki miatt nem alakult így. Nincsenek, és nem kell bűnbakot keresni.

Szívből remélem, hogy ez a lépésem előbbre visz minket, vagyis a klubot, és nem történnek meg ugyanazok a dolgok újra, hogy mondjuk minden elhatározás megvalósításával napokat, heteket várnak. Nagyon remélem, hogy a történtek pozitív lökést adnak a klub munkájához és a játékosoknak ahhoz, hogy miként is éljék az életüket. A szándékom az volt, hogy ébresztőt fújjak", felkavarjam az állóvizet, hogy ezek a dolgok megváltozzanak, jobban menjenek. Ez igaz a játékosokra és igaz azokra, akik a klub menedzsmentjében dolgoznak. Szeretném, ha még nagyobb energiával, összefogva végeznék a dolgukat.

- Mi az, amit kiemelne Körmenddel kapcsolatban?

- A szurkolói támogatás kifogástalan volt, és nem csak a városban élő drukkerek részéről, hiszen az ország számos településéről is rendszeresen ott vannak a csarnokban. Mindenkinek szeretném megköszönni, hogy mellettünk álltak, a vereségek után is kísértek minket, és otthon is mindig megtöltötték a csarnokot. Sokkal könnyebb úgy dolgozni egy csapat élén, ha az ember érzi a bizalmat, a segítséget. A szurkolók erejét! Nem tudtam személyesen megtenni, így most szeretném külön megköszönni a horvát nemzetiségűek lakta Szentpéterfáról rendszeresen meccsre járó szurkolóinknak a támogatást, a közös időszakot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!