Sport

2017.01.22. 19:25

Teremben is otthon volt a Viktória FC

Székesfehérvár - A harmadik helyen végzett a Viktória FC az MLSZ által rendezett két napon át tartó, nyolccsapatos női labdarúgó-teremtornán.

Pum András

A székesfehérvári VOK-csarnokban gyűlt össze a hétvégén a nyolc NB I-es női labdarúgócsapat. A Viktória a B csoportba, az Astra, az Újpesti TE és az MTK társaságába került. A mérkőzések 1x12 percesek voltak, minden csapat kétszer játszott ellenfeleivel.

A szombathelyiek az első meccsen az Újpesttel csaptak össze, pörgős meccsen Siklér Kinga a 3. percben megszerezte a vezetést a vasiaknak, akik még két-három ziccert is elhibáztak: maradt az 1-0. A második találkozón a bajnok futsalcsapatára építő Astra ellen remek iramú mérkőzésen mindkét kapu előtt akadtak helyzetek. Siklér a 6. percben betalált, a hajrában hősiesen védekező vasiak 1-0-ra diadalmaskodtak. A harmadik összecsapáson a szombathelyiek magas színvonalú, kiegyenlített meccset vívtak az MTK-val, gól nem született. Az Újpesttel szemben végig a vasiak domináltak, Tóth Alexandra, Kopcsándi Vivien, valamint Kun Barbara góljával 3-0-ra nyertek. Vasárnap ismét az Astra következett, Fábián Dóra a 4. percben beköszönt, de 12 másodperccel a lefújás előtt egyenlítettek a fővárosiak: 1-1 lett a vége. Az utolsó körben az MTK elleni meccs jó iramú, izgalmas játékot hozott, mindkét kapu előtt több helyzet is kimaradt, gól nem esett.

A Viktória 12 ponttal csoportelsőként jutott az elődöntőbe. Ott azonban nem volt reális esélye, a jobban futballozó Győrtől 2-0-ra kikapott. A harmadik helyért az FTC-vel találkozott a Csordás Csaba vezette együttes, jó és kiegyenlített meccsen a rendes játékidőben nem született gól. Három-három büntető következett, a vasiak 3-2-re nyertek, így a harmadik helyen végeztek.

A tornát az MTK nyerte, miután a döntőben 2-0-ra verte a Győri ETO-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!