Sport

2015.05.06. 15:23

Terepversenyen bizonyítottak a vasiak

Remek vasi eredmények is születtek a Hungaroringen megrendezett, emberpróbáló Spartan Race terepversenyen.

Horváth Erika

Tavaly Eplényben rendeztek először Magyarországon Spartan Race-t. A 2015-ös versenysorozatban a lengyel és szlovák helyszínek mellett két magyar viadal is szerepel. Az elsőn, a Hungaroringen vasiak is szerencsét próbáltak. A Spartan Race egy futásra alapozó, ügyességet, állóképességet igénylő terepverseny. A Hungaroringen 19 akadállyal nehezített 8,5 kilométeres távot kellett teljesítenie a 4039(!) résztvevőnek. Százas csoportokban indították a versenyzőket, az akadályok között vizesárok, kúszófolyosó, kötélmászás, cipelés, különböző akadályok fölötti-alatti átmászás, kúszás, sárdagonya, stb. szerepelt.

Két kategóriában hirdettek eredményt. Az elitben a Savaria Spartans néven induló SZoESE futóatlétái remekeltek. Csapatuk 3:10:55 óra összteljesítménnyel harmadik lett (a legjobb négy eredménye számított a csapatversenybe.) – Kívés Bendegúz 40:22, Petrovics Alex 44:51, Nagy Patrik 48:19, Kozics Bálint 57,24 perc alatt teljesítette a pályát. További csapattagok: Süle Szilvia és Purgai Evelin. Kívés Bendegúz az egyéni abszolút versenyben a második helyet szerezte meg.

A Savaria Spartans bronzérmes csapatának legjobbjai (balról): Kozics Bálint, Petrovics Alex, Kívés Bendegúz, Nagy Patrik. Fotó: SZoESE

A nyílt, az amatőrök kategóriájában indult a Skorpió Box Club alkalmi csapata. A 18 fős gárdából Németh Gábor 49:36, Nemes Erik 49:51, Molnár Ferenc 54:13 és Horváth Tamás 54:21 teljesítménye révén érdemelték ki a 203 csapatos mezőny ezüstérmét. A további csapattagok: Horváth László, Varga Barnabás, Somlai Zoltán, Varga Róbert, Kelemen Dániel, Máté Zsolt, Kóbor István, Prépost Roland, Cseke György, Badics Adrienn, Horváth Tamás, Varga Roland, Döbrösi Ádám, Gombkötö Márton, Friesl Balázs.

A Skorpió BC csapatának egy „túlélő" csoportja. Balról: Somlai Zoltán, Varga Róbert, Varga Roland, Badics Adrienn, Döbrösi Ádám. Fotó: Skorpió BC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!