Sport

2014.09.12. 17:20

Tíz ország közel 90 tornásza az arénában

Szombathely - Sorozatban hatodszor rendeznek a vasi megyeszékhelyen Magyar Grand Prix nemzetközi tornaversenyt.

Horváth Erika

Szombaton és vasárnap tíz nemzet 70 férfi és 17 női tornásza lép a szerekhez a Swietelsky Magyar GP-n az Arena Savariában. Ez a verseny lesz a magyarok, de a többi résztvevő számára is a főpróba az október 2-án kezdődő kínai – első olimpiai kvalifikációs – világbajnokság előtt.

Mint a pénteki sajtótájékoztatón Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára és Kovács István mesteredző, a férfiválogatott kapitánya is hangoztatta, a hazai versenyzők számára ez az utolsó válogató. Öten már biztosnak érezhetik a helyüket, ám még két hely kiadó. Természetesen biztos utazó a lólengés olimpiai, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnoka, Berki Krisztián is. Akit ismét láthat a szombathelyi publikum.

Berki Krisztián ismét versenyre jelentkezik az Arena Savariában. Fotó: Horváth Csaba/archív

Mint elmondta, a 7,0 kiinduló pontszámú vb-gyakorlatát mutatja be, és minden tudásával azon lesz, hogy hibátlanul tudja végrehajtani. A lólengés különösen színvonalasnak ígérkezik, hiszen indul az olimpiai ezüstérmes horvát Ude Filip, honfitársa, Robert Seligman és az Eb-bronzérmes szlovén Saso Bertoncelj is. És még néhány főszereplő: itt lesz a nyújtón kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok görög Vlasios Maras, talajon összeméri erejét a görög világbajnok Eleftherios Kosmidis és a világ- és Eb-érmes izraeli Alexander Shatilov.

A nőknél is a vb-csapat kijelölése Draskóczy Imre szövetségi kapitány végső célja. Hét magyar induló lesz, köztük a szombathelyi Csillag Tünde és Tóth Boglárka. A női csapat első számú tornásza, a békéscsabai Makra Noémi viszont hiányzik – saroksérülése miatt. Nem akarják kockáztatni a vb-szereplését.

A sajtótájékoztatón részt vett az önkormányzat képviseletében dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és a verseny névadója, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. első embere, Homlok Zsolt is.

Szombaton az egyéni összetett versenyt rendezik, vasárnap pedig a szerenkénti döntőket. Mindkét napon 15 órától 18-ig tart a program. Érdemes kilátogatni az Arena Savariába, látványos verseny ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!