Sport

2014.04.15. 16:25

Csillag Tünde és Tóth Boglárka az Eb-csapatban

A négy korosztályban megrendezett női országos szerbajnokságról tíz érmet hoztak a Delfin SI SE tornászai.

Horváth Erika

Vasárnap rendezték meg a női tornászok országos szerbajnokságát. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor három tanítványa állhatott dobogóra – többször is. A felnőtteknél a dohai Világkupán elszenvedett bokasérülése miatt csak három szeren tudott elindulni, és és nem is a teljes gyakorlatait mutatta be Csillag Tünde. De felemás korláton és talajon is ezüstérmes lett a mind a négy szert megnyerő Makra Noémi mögött. Tóth Boglárka hátsérülése miatt csak gerendán indult.

A fiatalabbak számára erőltetett menet volt az elmúlt hét második fele. A szintén az Eb-re készülő Dévai Boglárka és Székely Dóra csütörtökön versenygyakorlattal szerepelt a szövetségi kapitány előtt, pénteken az országos diákolimpia csapat-, szombaton az egyéni versenyein tornászott. Helytálltak a vasárnapi szerbajnokságon is, Dévai Bogi ugráson és talajon arany-, korláton és gerendán ezüstérmes lett a juniorok között. Székely Dóri az ifjúságiaknál felemáskorláton nyert, ugráson és gerendán második, talajon harmadik helyet szerzett.

Az ob-érmesek. Balról: Székely Dóra, Dévai Boglárka, Csillag Tünde. Fotó: Szendi Péter

A szerbajnokság után Draskóczi Imre szövetségi kapitány kihirdette a májusi Európa-bajnokságon résztvevő ötfős felnőtt keretét is. A szombathelyiektől Csillag Tünde és Tóth Boglárka került be a csapatba, a többiek: Makra Noémi és Böczögő Dorina (Békéscsaba), Romhányi Eszter (KSI). A hétvégén Csillag a ljubljanai Világkupán szerepelhet, míg a juniorválogatott – köztük a két szombathelyi Eb-indulóval, Dévai Boglárkával és Székely Dórával – Portugáliában versenyez.

A Delfin SI eredményei

Felnőtt, felemás korlát: 2. Csillag Tünde 11,834. Gerenda: 4. Csillag 12,134, 7. Tóth Boglárka 11,267. Talaj: 2. Csillag 12,367. Junior, ugrás: 1. Dévai Boglárka 13,30. Felemás korlát: 2. Dévai 12,40. Gerenda: 2. Dévai 12,067. Talaj: 1. Dévai 11,834. Ifjúsági, ugrás: 2. Székely Dóra 12,967. Felemás korlát: 1. Székely 11,734. Gerenda: 2. Székely 12,20. Talaj: 3. Székely 11,70. Kadet, ugrás: 4. Németh Boglárka 12,60, 7. Tömböl Boglárka 12,05. Gerenda: 7. Farkas Dorottya 10,90.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!