Sport

2015.07.13. 13:13

Tizenhat csapat a Tour de Hongrie-n

Budapest – Három kontinens 11 országának 16 csapata, összesen 96 kerékpáros vehet részt az augusztus 4-én Szombathelyről rajtoló Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen.

Horváth Erika

A legnagyobb hazai kerékpáros verseny, az idén 90 esztendős Tour de Hongrie-t hosszú szünet után rendezik meg újra. A körverseny augusztus 4-én Szombathelyről rajtol, a résztvevők hat nap alatt összesen 700 kilométert tesznek meg, hazánk valamennyi régióját érintve. A külföldi klubok részéről óriási volt az érdeklődés, hiszen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) az Europe Tour-sorozatba sorolta, azaz olimpiai kvalifikációs pontokért tekerhetnek a résztvevők.

Végül 11 külföldi csapat jelentkezését fogadták el. Az egyik Szerbia nemzeti válogatottja, a többiek: Dukla Trencin (szlovák), Forman Cinelli (cseh), West Frisia (holland), Team Fixit.no (norvég), Stölting (német), Differdange-Losch (luxemburgi), BMC-Amplatz (osztrák), Arbö Rapso Knittelfeld (osztrák), Equipe CMI (amerikai), Start-Massi CT (paraguayi). Érdekesség, hogy két külföldi csapat színeiben teker két magyar olimpikon, Kusztor Péter (BMC-Amplatz) és Lovassy Krisztián (Differdange-Losch). A 2015-ös Tour de Hongrie versenyére öt hazai csapat kapott meghívást, közöttük lesz az idei felnőtt és U23-as országúti magyar bajnokot soraiban tudó szegedi Mugen Race, a pécsi Veloki Team, a debreceni DKSI csapata, illetve a hegyikerékpárosokból álló Cube-Csömör. A legnevesebb magyar együttes, a kontinentális proficsapatok közé tartozó Utensilnord indulása egyelőre bizonytalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!