Sport

2016.03.17. 17:33

Tizenöt vasi érem a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpiáról

Jászberény - A megyék, városok közötti pontversenyben Vas megye a negyedik helyet szerezte meg a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia országos döntőjében. Összesen 15 érmet gyűjtöttek a vasi versenyzők.

Horváth Erika

Hét megye és öt város csapata, közel 170 versenyző vett részt a téli szezon utolsó jeges versenyén, a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia országos döntőjében. Vas megyét 21-en képviselték, többségük a Szombathelyi Sportiskola, illetve a Savaria Speedskating Team versenyzője. A csapatot Vargyas Krisztina és Tóth Attila vezette, a szakmai segítő Varga Jenő volt.

A megyék/városok versenyében negyedik Vas megyei csapat. Balról Varga Jenő, jobbról Tóth Attila és Vargyas Krisztina edzők Fotó: Szombathelyi Sportiskola

Hat korcsoportban rövid- és hosszú távon rendeztek versenyt, illetve két-két évfolyamot összevonva váltókban is. A Vas megyeiek 25 pontszerző helyezést értek el, ebből 15 érmes pozíció volt. A legeredményesebb versenyzőjük idén is Bejczi Botond (V. kcs) lett még úgy is, hogy az első helyen célba ért vasi váltót - melynek oszlopos tagja volt - utóbb szabálytalan váltás miatt kizárták. Botond mindkét egyéni távján aranyérmet szerzett A harmadik aranyat Séfer Diána (V. kcs.) érdemelte ki hosszútávon. Ezüstöt is nyert rövidtávon - hajszállal maradt csak le az aranyról. Két-két második helyet szerzett Sipos János (II. kcs. és Nagy Bálint (VI. kcs.), illetve a dobogó második fokára állhatott még fel az V-VI. korcsoportos lányváltó - Józsa Virág, Kántor Zsófia, Séfer Diána, Szécsi Tímea is. A vasi bronzérmesek: Bödei Bálint (III. kcs., rövid, hosszú), Román Fruzsina (I. kcs., rövid), Czóbel Gergely (I. kcs., hosszú), Szécsi Tímea (VI. kcs., hosszú), valamint az I-II. korcsoportos fiúváltó - Czóbel Gergely, Sipos János, Sodics Tamás, Szélinger Benjamin).

A vasi pontszerzők. I. korcsoport. Fiú: Czóbel Gergely (Bolyai, rövidtáv 6. hosszútáv 3.).

Lány: Román Fruzsina (Oladi, Sportiskola, rövid 3., hosszú 4.).

II. kcs.: Sipos János (Neumann, Sportiskola, rövid 2., hosszú 2.).

Lány: Soós Csenge (Gothard, rövid 5., hosszú 6.).

III. kcs., fiú: Bödei Bálint (Paragvári, Lángoló Kerekek, rövid 3., hosszú 3.), Sodics Ádám (Derkovits, Sportiskola, rövid 4.).

Lány: Mercs Abigél (Gothard, Sportiskola, rövid 6.).

V. kcs., fiú: Bejczi Botond (NLG, Sportiskola, rövid 1., hosszú 1.).

Lány: Séfer Diána (Szolgáltatási, Sportiskola, rövid 2., hosszú 1.), Kántor Zsófia (NLG, rövid 5., hosszú 5.).

VI. kcs., fiú: Nagy Bálint (Műszaki, rövid 2., hosszú 2.), Kovács Máté (Műszaki, Sportiskola, rövid 5., hosszú 6.).

Lány: Szécsi Tímea (KDG, Savaria Speedskating Team, hosszú 3.). Váltók.

I-II. kcs., fiú: 3. Vas megye (Czóbel Gergely, Sipos János, Sodics Tamás, Szélinger Benjamin). V-VI. kcs.,

lány: 2. Vas megye (Józsa Virág, Kántor Zsófia, Séfer Diána, Szécsi Tímea).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!