Sport

2016.10.19. 16:20

Torna-A dobogó második fokára állhattak a lányok a másodosztályú csapatbajnokságban

Szombathely - Kiváló versenyzéssel ezüstérmet szerzett a Szombathelyi Egyetemi SE női tornászcsapata az országos II. osztályú csapatbajnokság második fordulójában, és ezzel az összesített eredménylistán is a második helyen végzett 2016-ban.

Németh András

A tavaszi fordulóban harmadik lett a SZoESE, az őszi fordulóban viszont második, ráadásul annyi pontot vert a budapesti versenyen a nagy rivális FTC-re, hogy meg is előzte. Év közbeni átigazolással sikerült megerősíteni a csapatot, a Haladás VSE korábbi kiválósága, Csillag Tünde érkezett a szezon közben - aki a nemzetközi szintű él-sportot már befejezte, de egyetemi tanulmányai miatt a SZoESE gárdáját még segíthette. A verseny első szerén, gerendán a leugrás közben ugyan megsérült. Hozzáállásával, jelenlétével azonban így is nagymértékben segítette a csapatot. Érdekesség, hogy Barasits Andrea az aktív sportpályafutását ezzel a versennyel és nagyon szép eredménnyel fejezte be.


Az első sorban az ezüstérmes tornászcsapat tagjai: (balról) Csillag Tünde, Nagy Eszter, Varga Dorottya, Barasits Andrea, Lehota Szimonetta, Papp Katalin. Mögöttük az edző, Sárai Gabriella Fotó: SZoESE

Országos II. osztályú női felnőtt csapatbajnokság végeredmény (két forduló) alapján: 1. TFSE B 384,6 pont, 2. SZoESE 378,1, 3. FTC 369, 4. Az ezüstérmes csapat tagjai: Csillag Tünde, Nagy Eszter, Varga Dorottya, Barasits Andrea, Lehota Szimonetta, Papp Katalin versenyzők, Sárai Gabriella edző.

Egyéni összetett (32 induló): 2. (holtversenyben) Barasits Andrea, Lehota Szimonetta 40,7 pont...8. Nagy Eszter 38,2. Ugrás: 3. Barasits Andrea 11,85 pont...5. Lehota Szimonetta 11,55 p. Felemáskorlát: 2. Barasits Andrea 10,0 pont, 3. Lehota Szimonetta 9,9. Gerenda: 1. (holtversenyben) Csillag Tünde, Lehota Szimonetta 9,5 pont...3. Barasits Andrea 9. Talaj: 1. Barasits Andrea 9,9 pont,

A férfiak mezőnyében nyolc csapat mérette meg magát, közöttük mindössze kettő vidéki. A szombathelyi egyetemisták - dr. Fügedi Balázs edző tanítványai - a hatodik helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!