Sport

2015.04.16. 15:36

Torna Eb - Dévai 13. ugrásban, Honti Kitti az egyéni összetett döntőben

Dévai Boglárka a középmezőnyben végzett ugrásban a női tornászok franciaországi Európa-bajnokságán.

Horváth Erika

A Szombathelyi Sportiskola tornásza, Dévai Boglárka két szeren kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól élete első felnőtt Európa-bajnokságán. Nem próbálkozhatott nehezebb ugrásával, a két könnyebbel a selejtezőben 13,483 átlagponttal a 13. helyet szerezte meg. Ez volt a legelőkelőbb helyezés és Makra Noémi felemáskorlát-gyakorlata (13,60) után a második legmagasabb pontszám a négy magyar versenyző között –, ám egyik sem volt elég a nyolcas szerfináléjába jutáshoz. A 16 éves Boginak gerendán több megingása is volt, teljesítményét ezen a szeren csupán 10,80 pontra értékelték a bírók.

A szerdöntőkben nem lesz magyar résztvevő, a pénteki egyéni összetett fináléban viszont igen. A szintén elsőéves felnőtt Honti Kitti volt az egyetlen magyar, aki mind a négy szeren indult. Összesen 50,466 pontot gyűjtött, ezzel 32. lett a selejtezőben. Mivel egy nemzetből csak ketten vehetnek részt a 24-es fináléban, többen kihullottak a magyar tornászlány elől, és 24.-ként ő is bejuthatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!