Sport

2017.03.21. 19:35

Tornászok a diákolimpiai döntőért

Veszprém, Budapest - Az általános iskolás Vas megyei lány tornászcsapatok közül a jákiak jutottak be a diákolimpia országos döntőjébe. A középiskolásoknál a Kereskedelmi és az NLG gárdája kvalifikálta magát a fináléra.

Horváth Erika

Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megye - a megyei döntőkből továbbjutott - B kategóriás (amatőr) általános iskolás lány tornászcsapatai a diákolimpia veszprémi elődöntőjében találkoztak. Mindhárom korcsoportban a 13 csapatból az 1-3. helyezettek szerezhettek jogot az április 29-30-ai, budapesti döntőben való indulásra. Vas megyéből hat együttes szállt harcba. „Célba" a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata ért. A Kovács Rebeka, Novák Tamara, Tóth Dorka, Németh Petra, Pál Petra, Czene Boglárka összetételű gárda - edzőjük Weidinger Veronika - 109,5 ponttal harmadik lett veszprémi és zalaegerszegi riválisa mögött. Éppen a jákiak ütötték el a továbbjutástól a celldömölki Szent Benedek iskola együttesét. Kamondy Doroti, Nyári Alexa, Mester Krisztina, Bajner Panna, Németh Flóra és Sarlós Amina - edzőjük Czupor Ferencné és Orbán Attiláné - 0,3 ponttal csúszott le a dobogóról, 109,2-del negyedik lett. Sarlós Amina (27,80) egyéniben értékes hatodik helyezést szerzett.

Az I. korcsoportosoknál a Jáki Nagy Márton 70,40 ponttal ötödik, a Szentgotthárd 67,60-dal 13. lett. A II. korcsoportban a Szent Benedek az ötödik (107,30), a körmendi Somogyi (101,00) a 13. helyen zárt.

A B kategóriás V-VI. korcsoportosok Budapesten elődöntőztek. A kezdő kategóriában a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola 109,50 ponttal első lett. A csapat tagjai: Varga Dorina, Németh Patrícia, Peresznyák Réka, Fodor Dzsenifer, Papp Kamilla, Németh Veronika. Edző: Pászthoryné Koltai Andrea. Egyéniben holtversenyes első helyet szerzett Peresznyák Réka és Németh Viktória (27,60-27,60), Papp Kamilla ötös holtversenyben 27,0 ponttal negyedikként végzett. A haladóknál a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium gárdája (Tóth Bianka, Németh Boglárka, Székely Dóra, Nardai Borbála, vezető Koltay Eszter) a második helyet jelentő 146,40 ponttal léphetett tovább. Egyéniben Nardai 37,75-dal első, Székely és Németh B. 36,95-36,95-dal negyedikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!