Sport

2015.07.01. 10:38

Török és Popadics is távozik Körmendről

Körmend – Szerződést bontott az Egis Körmend és két kettős állampolgárságú játékosa, Török Rolland és Marko Popadics.

Horvát Erika

A román-magyar állampolgárságú Török Rollandot és a tavaly honosított, Szerbiából érkezett Marko Popadicsot eredetileg még egyéves szerződés kötötte az Egis Körmend kosárlabdacsapatához. A magyar szövetség új honosítási szabályzata miatt azonban a következő szezonban már mindketten  légiósnak számítottak volna. (Már csak számít honosított magyar játékosnak, aki 15 és 21 éves kora között legalább 30 hónapig Magyarországon szerepelt.) A klub és a két játékos megállapodott abban, hogy felbontják a szerződésüket.

Török Rolland két körmendi szezon után visszatér Romániába. A román válogatott kosaras a Kolozsvár csapatában folytatja pályafutását.

– Török Rollandot szerettük volna megtartani, hiszen játékával, hozzáállásával elégedettek voltunk. Méltán vált közönségkedvencé, sokan már igazi körmendi játékosként tartották számon – kezdte Zsebe Ferenc, a körmendi klub ügyvezetője. – A kontraktusunk úgy szólt, hogy külföldi megkeresés esetén kivásárolhatják a szerződéséből. De elsősorban nem ezért, hanem azért bontottunk szerződést vele, mert méltányoltuk a családi okokat, amelyek miatt szerettei közelében akar lenni.

Szerdára az is hivatalossá vált, hogy Marko Popadics is távozik a piros-feketéktől. Mint az ügyvezető elmondta, a 26 éves játékos arra hivatkozva kezdeményezte a szerződésbontást, hogy szeretné folytatni iskolai tanulmányait Belgrádban.

Körmend-Sopron UT(4): Marko Popadics immár légiósként nem marad a Körmend játékosa. Fotó: Unger Tamás

Zsebe Ferenc szerint a szerb-magyar Momcsilo Latinovics sorsa is hamarosan eldől. Rajta kívül pillanatnyilag csak magyar játékosai vannak az Egis Körmendnek. Élő, még egy éves szerződés köti a klubhoz Ferencz Csabát, Tóth Norbertet, Sömenek Martint, Sonyák Bélát és Farkas Attilát. Nemrégiben egy plusz egyéves kontraktust kötöttek a MAFC-től érkező Lakosa Zsolttal, illetve folyamatban van a szerződéskötés a három U18-as játékossal, Doktor Péterrel, Németh Ákossal és Molnár Leventével. A felkészülés kezdetéig még biztosan lesznek hírek új játékos(ok) érkezéséről. Az új – horvát – edző, Teo Csizmics vezetésével augusztus 10-én kezdődik majd a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!