Sport

2014.04.14. 12:25

Tovább rontotta pozícióját a HVSE

Szombathely - Hazai - minimális - vereségével még lejjebb, a nyolcadik helyre csúszott a Haladás VSE NB I-es sakkcsapata.

Horváth Erika

Haladás VSEDunaharaszti MTK 5,5-6,5

Szombathely, NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés.

 

A közvetlen riválisok csatájában a hazai pálya okán a közepesen erős összeállításban asztalhoz ülő Haladás számított esélyesebbnek, a vendégeknél hiányzott a vietnami „szekció". A 12-ből öt táblán nagyon gyorsan, a megnyitás után döntetlen született – az elsőn Babula Vlastimil 20, a másodikon Ruck Róbert 18, a 6-on Kiss Attila 12, a 9-en Ruck Tamás 18, a 10-en Lakos Nikoletta 21 lépés után osztozott a ponton ellenfelével. További két remiben viszont hosszas küzdelem után egyeztek meg. Kovács Gábor (3.) közel három és fél óra után, egyenlő állásban fogadta el a rutinos Faragó ajánlatát, míg az ifjúságiak mérkőzésén Varga Melinda (12.) a végtelenségig próbálta megtörni ellenfele ellenállását, de nem sikerült neki. A HVSE két győzelme Németh Miklós (4.) és Pergel László (11.) nevéhez fűződik. Előbbi lenyerte ellenfele egyik vezérszárnyi gyalogját, és innentől nem hagyott esélyt riválisának a menekülésre. A szombathelyiek csapatvezetője pedig sötéttel 16 lépésben villámgyőzelmet aratott a vendégek női táblása ellen. A nem várt vereségek a túlzott győzni akarásnak tulajdoníthatók. Nagy Gábor (5.) a megnyitásból hátrányosabb állásba került. Némi esélye támadt ellenfele súlyos időzavara miatt, de a kapkodásra kényszerült Bérczes nem követetett el nagyobb hibát. Csonka Attila (7.) sötéttel győzelmi álmokat kergetve tisztet áldozott, de riválisa pontos védekezéssel leszerelte a támadást – és az anyagi előny az ő javára döntött. Rachela Milan (8.) romantikus stílusban sakkozott; korai gyalogáldozattal próbálta rutinos ellenfelét legyűrni, még a döntetlenajánlatot is visszautasította – vesztére.

Németh Miklós a harmadik táblán szép győzelmet aratott. Fotó: Horváth Csaba

A Haladás VSE előző fordulóbeli vereségével eltávolodott a dobogós helytől, most a jó helyezéstől is – a szombathelyiek a nyolcadik helyen állnak a tízcsapatos mezőnyben. Győzött: Németh M., Pergel. Remizett: Babula, Ruck R., Kovács G., Kiss A., Ruck T., Lakos, Varga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!