Sport

2015.11.29. 18:11

További szakosztályokkal bővülhet a Haladás VSE

Az egyesület elnökségi ülésén egyhangú döntés született arról, hogy újjáépítik a kézilabda szakosztályt. Ennek érdekében a munka már elkezdődött.

A következő idényben újra NB1 / B-s indulási joggal rendelkező felnőtt csapata lehet a HVSE-nek. Pozitív folyamatként értékelték, hogy több más sportág is kérte a csatlakozási lehetőséget a tradicionális egyesülethez.

Pénteken tartotta elnökségi ülését a HVSE, ahol több napirendi pontban tárgyaltak az egyesület jelenlegi helyzetéről és a jövőbeni tervekről. A beszámoló szerint a Haladás teljesítette az időarányos gazdasági és szakmai elszámolást az Önkormányzat, mint stratégiai partner felé. A bizalom erősödését mutatja az, hogy az MLSZ által jóváhagyott TAO –val egyre több helyi és térségbeli vállalat támogatja a Haladást.

„ Ez erősíti a szombathelyiek  sportban való  szerepét, és  azt gondolom példaértékű, hogy a cégek azt a sportegyesületet támogatják, ahol a dolgozóik is sportolhatnak, vagy akár szurkolóként töltik szabadidejüket  a Haladás  mérkőzésein , vagy egyéb sportrendezvényeken. „—mondta  Paksa Norbert a HVSE gazdasági vezetője.

Az elnökség egyhangúlag döntött arról, hogy újjáépítik a kézilabda szakosztályt. Az utánpótlás korosztály toborzása folyamatban van, előzőleg több szülő megkereste az egyesületet és jelezték igényüket a HVSE felé. A felnőtt kézilabda esetében a szezon végén az NB1/B-s indulási jog újra a Haladás VSE-t illetheti, így ismét Szombathelyen játszhatnak a kézilabdások. A szakosztályvezetésre Gál Sándor kapott bizalmat, edzőként pedig Hamar Zoltán irányítja majd a csapatot.

„ Az anyagi feltételek biztosítottak, és a 2017 nyarán átadásra kerülő Sportkomplexumban két kézilabda pálya is helyet ad majd a sportágnak. A kézilabda mindig fontos volt a városunkban, azt gondolom, hogy a HVSE keretein belül  mindenképpen helye kell hogy legyen. „-mondta el Homlok Zsolt a HVSE elnöke.

A továbbiakban is keresik a lehetőséget az SZKKA-val, mivel a kézilabda szakosztály újraindításával nyitva áll az ajtó annak érdekében, hogy a szombathelyiek számára megfelelő megoldást találjanak, ,-tette hozzá.

További szakosztályok kérték felvételüket a HVSE-hez. Így a felnőtt torna egy nemzetközileg is elismert edző, Rácz Gábor vezetésével már 2016. januárjától csatlakozhat. A triatlonisták és a csörgőlabdások jelentkezését is szívesen vette az egyesület. A szakosztályoktól három éves pénzügyi és szakmai tervet kértek, ezt követően születhet döntés a csatlakozásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!