Sport

2016.09.21. 17:09

Magyar Kupa: Továbbjutott a Körmend, a CVSE, a Király

Körkép - A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulóját a vasi csapatok közül sikerrel vette a megyei I-es Körmend, CVSE, Király trió - az NB III-as Sárvár viszont búcsúzott a sorozattól.

Tóth Gábor

Makó (megyei I.)-Sárvár FC (NB III.) 2-2 (1-1) - büntetőkkel 4-2.

- Makó, 200 néző, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bálint.

Sárvár: Osvald - Maráczi, Pados, Bezdi, Horváth A., Nagy Z. - Pető (Imre, 60.), RAJOS, Németh G. (Kun, 66.), Hoós (Beke, 60.) - Dancsecs. Edző: Kovács László.

Gól: Gémes 2 (12., 60.), ill. Dancsecs (35.), Maráczi (69.).

Felpörgetett, jó erőt képviselő csapat fogadta a sárváriakat. A hazaiak kétszer is vezetéshez jutottak, így vasiaknak végig futniuk kellett az eredmény után. A sárvár irányította a meccset, többet birtokolta alabdát, több helyzetet alakított ki. Ám a szerencse nem állt mellé, büntetőkkel elbukott. A játék képe, a helyzetek száma alapján a Sárvár közelebb állt a továbbjutáshoz - hiába.

Nagykanizsa (megyei I.)-Celldömölki VSE (megyei I.) 1-1 (0-0) - büntetőkkel 3-4.

- Nagykanizsa, 300 néző, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Deák.

CVSE: HEINER - Lempeg (Gorácz, 108.), Györkös, Bodor (Varga, 91.), Virág - Enyingi Marcell, Szuh (Győrvári, 46.), Potyi, ÓDOR - ENYINGI MÁRK, PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Gól: Orbán (79.), ill. Enyingi Márk (51.). Kiállítva: Enyingi Marcell (116.).

A két hasonló erőt képviselő csapat hajtós, izgalmas meccset vívott. A Kanizsa talán élvezte a hazai pálya előnyét - de Heiner kapus megfogta a véleményes 11-est. A vezető gól megszerzése után a celliek eldönthették volna a meccset, ám kihagyták a helyzeteiket, így következett a hosszabbítás, majd a büntető. Megérdemelte a továbbjutást a CVSE.

Szentantalfa (megyei I.)-Király SZE (megyei I.) 1-1 (0-1) - büntetőkkel 9-10.

- Szentantalfa, 300 néző, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zátovka.

Király: MESTER - Kiss K., Kiss B., Fazekas, Nemes - SÁSDI, Hujber B. (Németh B., 59.) - Németh D. (Szabó Z., 75.), Varga (Janzsó, 82.), Szalay - HUJBER G. Edző: Hajmási Milán.

Gól: Molnár (91.), ill. Hujber (22.). Kiállítva: Kiss B. (80.).

A vasiak saját dolgukat nehezítették meg, mert korán előnybe kerültek, de nem tudták eldönteni a meccset. A lelkes hazaiak pedig a 91. perben szögletből egyenlítettek - ekkor már emberhátrányban volt a Király. A hosszabbításban már fáradt volt a házigazda, de így is kihúzta a büntetőkig. A 11-eseknél az összes pályán lévő Király-futballista rúgni kényszerült, senki nem hibázott, így a csapat továbbjutott.

Körmendi FC (megyei I.)-Szajol (megyei I.) 3-2 (0-1).

- Körmend, 150 néző, Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Varga.

Körmend: Szabó Gy. - Varga, BALIKÓ, KÓSIK, Takács M. - Horváth P. (Niksz, 67.), MAKAI, TÖRÖK, Czimber - SIPOS, Nyári. Edző: Molnár Károly.

Gól: Makai 2 (72., 79.), Sipos (92.), ill. Győrfi 2 (7., 77.).

A Körmend kezdte támadóbban a meccset, gólt mégis a vendégek szereztek. Ezután felbillent a pálya, a hazaiak rohamoztak, ám csak helyzetekig, kapufáig jutottak. Fordulás után sem változott a játék képe, de ezúttal sikerült az egyenlítés. Gyors gólváltás után a felek 2-2-es állásnál futottak neki a hajrának. A Körmend minden elkövetett, hogy elkerülje a hosszabbítást, az erőfeszítéseket pedig a 92. percben siker koronázta. Megérdemelt a körmendi továbbjutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!