Sport

2015.07.31. 16:47

Triatlon futószalagon - Keszthelytől Fonyódon át Ausztriáig versenyeztek a kőszegi fiatalok

Kőszeg - Versenyről versenyre járnak a Kőszegi Triatlon és Úszóklub fiataljai Hóbor Péter vezetésével.

Horváth Erika

A keszthelyi triatlon ranglistaversenyen még elég hideg volt a Balaton vize, a kerékpárospálya pedig igen technikás, sok kanyarral tarkított útvonalon vezetett. A kőszegiek serdülő és gyermek korosztályban indultak. A legeredményesebbnek Schwahofer Balázs bizonyult a negyedik helyével.

Következett a fonyódi ranglistaverseny – már sokkal kellemesebb hőmérsékletű Balatonban úszhattak a résztvevők. Az újonc 2 kategóriában Hóbor Zalán ötödik, Marton Zsolt hetedik lett. A fiúknál gyermek korosztályban Schwahofer Balázs hatodik, míg Nyul Marcell nyolcadik helyen futott a célba, a gyermek lányoknál Gurisatti Jázmin szép versenyzéssel ötödik, Hóbor Eszter kilencedik lett. A serdülő kategóriában Pillisz Réka tizedikként ért célba.

A neufeldi versenyen Spanraft Liza, mögötte Schwahofer Balázs (Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszóklub)

Megkezdődött Ausztriában a TriKids versenysorozat – már három erőpróbán is túl vannak a kőszegi fiatalok. Az első, neufeldi triatlonállomáson Molnár Gábor, Spanraft Liza és Horváth Barnabás is első helyezést szerzett, Hóbor Zalán és Hóbor Lehel pedig harmadik lett korcsoportjában. Mörbischben aquatlonversenyt rendeztek – hideg víz, szél, eső és a szervezők rossz döntése (ami miatt úszásban egymást akadályozták a versenyzők) is nehezítette a résztvevők dolgát. Horváth Barnabás így is nyerni tudott, Schwahofer Balázs pedig ötödikként ért célba. Még mindig TriKids; Wallsee Triatlon remek időben, erős mezőnnyel. A „C” korcsoportban Marton Zsolt negyedik, Hóbor Zalán ötödik lett. A „D” korcsoportban Hóbor Lehel végig vezetve idei első győzelmét aratta, ugyanitt Kelemen Barnabás ötödik helyezést szerzett. A legkisebbek futamában Hóbor Álmos a dobogóról éppen lecsúszva negyedikként ért célba.

Szombaton az utánpótlás országos bajnokság következik Fadd-Domboriban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!