Sport

2011.06.29. 07:45

Trummer Rudolfra nem számítanak Körmenden

A MJUS-Fortress Körmend vezetősége nem hosszabbít szerződést a saját nevelésű, a csapatnál 14 szezont lehúzó Trummer Rudolffal.

Vastag Nándor

Trummer Rudolf Körmenden született, ott indult el a pályafutása, és egy idényt leszámítva - a 2004/2005-ben a Debreceni Vadkakasokban játszott - csak a Rába-partján kosarazott. Összesen 14 szezont húzott le  piros-feketében, ezalatt egy bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a csapattal, a számtalan ezüst- és bronzéremről már nem is beszélve. Az elmúlt két bajnokságban azonban már csak kiegészítő emberként számítottak a 33. születésnapját idén júniusban ünneplő bedobóra. A 2008/2009-es szezonban még átlagban 16,5 percet játszott, ami a két évvel ezelőtti idényben 9,3-re, a legutóbbiban 12,8-re csökkent. Múlt héten már kiderült, hogy a csapat tavalyi keretéből Hegedűs Gergely és Boldizsár Ferenc nem kap szerződést, és tegnap az is nyilvánosságra került, hogy az őskörmendi, Rudinak becézett játékos is távozhat.
 
- Gondolta volna, hogy nem kap szerződést?
- Hallottam különböző pletykákat, de nem hittem volna, hogy bármi is konkréttá válik belőlük. Még most is a hatása alatt vagyok a bejelentésnek, és egy darabig még leszek is, mert nem gondoltam volna, hogy így ér véget a körmendi pályafutásom. Elszántnak és egészségesnek éreztem magam, szerettem volna még itt egy vagy két évet játszani, majd önként félreállni.
 
- Hogyan tudta meg a döntést?
- Már a 14 szezonomon vagyok túl Körmenden, és tudom, hogy nem itt kell megöregedni, de azt nem gondoltam volna, hogy egy ötperces beszélgetés során tudom meg. Sabáli Balázs azt mondta, hogy fiatalítani szeretnének, és hogy múlt héten megegyeztek egy velem egyidős játékossal, Németh Istivel, így már nem számítanak rám. Lényegében ennyi hangzott el. Ráadásul a játékosok közül velem beszéltek utoljára, de ez már részletkérdés. Félreértés ne essék, nem akarok senkivel veszekedni, nem haragszom senkire, de nem így képzeltem el a pályafutásom befejezését, az elválást.
 
- Szerepet játszhatott a döntésben, hogy az elmúlt két idényben már csak kiegészítő szerepet kapott?
- Valószínűleg ez is lehetet az oka. Nem örültem a helyzetemnek, de elfogadtam. Szerettem volna bizonyítani, hogy többre vagyok képes, de nehezen ment. Hogy miért? Komolyabb sérülésem nem volt, az apróbbaknál pedig mindig azon voltam, hogy minél hamarabb rendbe jöjjek. Az edző valószínűleg másban bízott, de ez szíve joga.

- Azért rengeteg szép élménye van, ugye?
- Egyértelmű, hogy csak a pozitív élmény marad meg, a többit elfelejti az ember. Rosszat nem tudok mondani, de most nagyon csalódott vagyok, így jót se. Egy hónap múlva biztosan fel tudnék idézni szívemhez közel álló emlékeket.
 
- Hogyan tovább?
- Nehéz lesz ezt az érát lezárni, de most már azon leszek, hogy a civil életben helytálljak és a szeretett családomnak jövőt biztosítsak. Elképzeléseim, lehetőségeim még nincsenek, de biztos, hogy elindulok valamerre. Ha más csapattól érkezik ajánlat, átgondolom, de ilyenről még nem tudok. Végezetül szeretném megköszönni mindazok segítségét - legyen az barát, edző, csapattárs, szurkoló -, akik a jó és a rossz periódusokban mellettem álltak. Az MTE-nek további sok sikert kívánok. Remélem egy Trummer játszik még piros-feketében.
 

MÉG KÉT LÉGIÓST IGAZOLNÁNAK
 
A vasi csapat keretéből már csak két légiós hiányzik. A magyar magot Németh István, Fodor Gergely, Ferencz Csaba, Sömenek Martin, Ruják András, Dávid Gergely, Cseh György, Sonyák Béla, Csapai Péter és a szerb, de honosítás előtt álló Dejan Mladenovic alkotja. A piros-feketéknek egy külföldi játékosa is van, Rashad Bell újabb egy évre visszatér Körmendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!