Sport

2016.08.14. 18:20

U16: győzelem az írek ellen

Szófia - A magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott két győzelemmel és egy vereséggel áll csoportjában a B divíziós Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Az U16-os válogatott, amelyet a szombathelyi Váradi Attila irányít, és egyik segítője a körmendi Hencsey Tamás (a másik Peresztegi Nagy Ákos), a Macedónia elleni győzelemmel (63-57) kezdte csoportmeccseit, majd pénteken hosszabbításban kikapott Angliától (61-66). Szombaton Írország volt az ellenfél, amely az angoloktól 15 pontos vereséget szenvedett, a csoport leggyengébbjeinek tűnő skótokra viszont 17 pontot vert.

Dancsecs András biztos pontja az U16-os válogatottnak  Fotó: Simon Erika

Magyarország-Írország 90-66 (27-17, 19-24, 22-11, 22-14).

A nagy lendülettel, jó támadásokkal és kemény védekezéssel kezdő magyar csapat tetemes előnyt szerzett, de a folytatásban fellazult a védelem, és a félidő végére öt pontra felzárkóztak az írek (46-41). A szünet után viszont újra magukra találtak a magyarok, és magabiztosan nyertek. A válogatott egyetlen vasi tagja, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia játékosa, Dancsecs András a harmadik meccsen is biztos pontja volt a csapatnak, 14/9 pontot, 2 lepattanót é 3 gólpasszt jegyzett.

Vasárnap szünnap volt az Eb-n, hétfőn a mindeddig veretlen Izrael lesz a mieink ellenfele.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!