Sport

2016.02.12. 14:21

U16: kettőből kettő

Székesfehérvár - Második csoportmeccsét is megnyerte a magyar U16-os kosárlabda-válogatott a nemzetközi korosztályos Szent István Kupán.

Horváth Erika

Csütörtökön kezdődött meg a nyolccsapatos U16-os torna, amelyen hét klubcsapat mellett a korosztály magyar válogatottja is szerepel. Az együttest a szombathelyi Váradi Attila irányítja, egyik segítője pedig a körmendi Hencsey Tamás. A magyar U16 az A csoportban a horvát Cibona Zagrebbel kezdett, és magabiztos, 115-80-as győzelmet aratott.

Dancsecs András az U16-os válogatottban is meghatározó játékos. Fotó: Szendi Péter

A csapat legeredményesebb játékosa a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia kosarasa, Dancsecs András volt 28/21 pontjával. Pénteken a török Fenerbahce volt az ellenfél; a rendes játékidő 75-75-ös eredményt hozott, hosszabbítás után 82-75-re nyertek a mieink. Dancsecs 15/9 pontos lett, klubtársa, Körmendi Bence nem szerzett pontot. Szombaton (21.15) a Real Madrid ellen vívja utolsó csoportmeccsét a válogatott, amely 93-35-re intéze el a Fenerbahcét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!