Haladás

2014.04.24. 14:55

U16-os győzelem az MTK ellen

Az elsőosztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok 24. fordulójában az Illés Akadémia U16-os csapata nagy csatában 4-3-re nyert az MTK vendégeként.

Pum András

U14,  I.osztály, Nyugat

ZTE–Illés Akadémia-Haladás 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, vezette:Somogyi.
Gól: Horváth K. (60.)
Illés Akadémia: Viganó – Kiss T. (Böcskei), Latyák (Vargovics), Labát, Szalai – Winkler (Marton), Hertelendi, Szabó P. – Szabó D., Burai (Szilágyi), Horváth K. Edzők: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

Irreális időjárási körülmények között – szakadó eső, szélvihar – és rossz minőségű pályán csapott össze a két együttes. A zalaegerszegiek a vendégek hibáiból éltek, míg a gyengén futballozó vasiak nem tudták feltörni ellenfelük védekezését.

A bajnokság állása: 1. FTC 59, 2. Győri ETO 58, 3. Illés Akadémia 49 pont.

U15, I.osztály, Nyugat

ZTE Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 1-2 (1-2)
Zalaegerszeg, vezette: Gróf.
Gól: Szakály (5.), Tóth Marcell (32.).
Illés Akadémia: Tóth K. – Bontó, Auer, Németh D. (Horváth M.), TÓTH MARCELL – Bolla, Kiss B., SZAKÁLY, Schafer – Szalka (Tóth Márton, Schener), Varga K. (Schindler). Edző: Bánfalvi Attila.

Három szombathelyi játékos is a meccset megelőző napon futballozott a válogatottban, emiatt közülük ketten fáradtan mozogtak. Ez pedig nagyban befolyásolta a vasiak támadójátékát. Ugyanakkor gyengébb játékuk ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a vendégek győzelme a jól szervezett, zalaiak ellen. A szombathelyiek játékából hiányzott a frissesség, a dinamika, és a mérkőzés végére el is fogytak. Tóth Márton szerencsétlen sérülése után a cserekapust kellett a mezőnybe állítani.

A bajnokság állása: 1. FTC 61, 2. Paks 53, 3. Vasas Kubala Akadémia 47, ...Illés Akadémia 47 pont.

U16, I.osztály

MTK–Illés Akadémia-Haladás 3-4 (1-1)
Agárd, vezette: Pekoli.
Gól: Molnár T.(33.), Tóth M. (49.), Kismárton (54.), Deéry (76.).
Illés Akadémia: MOLNÁR M. – Derdák, Nagy I., Mészáros, Deéry – MOLNÁR T., TÓTH M. (Szabó Á.), Kovács Z. (Kiss K.) – Gönczö (Sály), Szenczi (Sipos), Kismárton. Edzők: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Az első gólig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, ezt követően viszont hektikussá vált a küzdelem. Ugyan a fővárosi csapat több helyzetet alakított ki ellenfelénél, a szombathelyiek jobban gazdálkodtak lehetőségeikkel és szebbnél-szebb gólokat szereztek. A sikerhez nagy mértékben hozzájárult a kapus Molnár Márk, aki szenzációs teljesítményt nyújtott. Ha egy kis szerencsével is, de bravúros győzelmet aratott az Illés Akadémia az egyik bajnokaspiráns MTK otthonában.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 59, 2. Győri ETO 57, 3. MTK 56, ... 8. Illés Akadémia 34 pont.

U17, I.osztály

Illés Akadémia-Haladás–DVTK 0-0
Illés Akadémia, vezette: Nyerges.
Illés Akadémia: Gyécsek – KRETZ (Szabó B.), MARKOVICS, Czingráber, KÖNCZÖL – HORVÁTH K., Szőke, Petró – Jordán (Kőris), Kovács Zs., Sinanovic (Soós). Edzők: Csordás Csaba, Farkas Péter.

A szombathelyiek nagyon masszív védekezésből próbálták felépíteni támadásaikat, és megvoltak a lehetőségeik is a gólszerzésre. Ám kihagyták ziccereiket, nem tudták feltenni az i-re a pontot, pedig élet-halál kérdése lett volna a három pont megszerzése.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 64, 2. Honvéd-MFA 45, 3. MTK 44,...13. Illés Akadémia 16 pont.

U18, I. osztály


MTK–Illés Akadémia-Haladás 6-0 (3-0)
Agárd, vezette: Szappanyos.
Illés Akadémia: Koltai – FARKAS, Gabura, MILKÓ, Fodor (Kádár) – Mátyás, Schindler (Orovecz), Fenyvesi – Grabant P., Török (Tóth M.), Grabant B. Edző: Márkus Gábor.

A mérkőzés elején két kapushibából két gólt kapott az Illés Akadémia. Ezt követően a vasiak kihagyták adódó lehetőségeiket. Szünet után ismét betaláltak a hazaiak, a vasiak mentálisan szétestek és további négy gólt kaptak.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 50, 2. Győri ETO 46, 3. Puskás Akadémia 41,...9. Illés Akadémia 35 pont.

U21, I. osztály


Illés Akadémia-Haladás–DVTK 0-1 (0-0)
Illés Akadémia, vezette: Bálintfi.
Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. – Angyal, Zsirai, Hirschler, Füredi – Győrffy, Halmai, Bedi (Tihanyi) – Vlasics, Németh M., Medgyes. Edzők: Tóth László, Kuttor Attila.

Nagyon nagy tétje volt a találkozónak, de az orkánerejű szél alaposan megnehezítette a vasiak dolgát. Az akadémisták ugyan mezőnyben jól futballoztak, de csupán meddő mezőnyfölényt harcoltak ki, ami helyzetekben nem mutatkozott meg. A DVTK egyetlen kapuralövésével elvitte a három pontot.

A bajnokság állása: 1. MTK 44, 2. Videoton 42, 3. Újpest 38, ...12. Illés Akadémia 29 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!