Sport

2017.08.15. 18:11

U16-osok a negyeddöntőbe jutásért

SZÓFIA - Lapzártánk után ki-ki meccset játszott a bosnyákokkal a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott a negyeddöntőbe jutásért a korosztály B divíziós Európa-bajnokságán.

Horvát Erika

Két - Írország és Norvégia elleni - győzelem és a csehek elleni szombati vereség után hétfőn Szlovákia legjobbjaival játszott Váradi Attila együttese. Győzelmükkel a magyarok versenyben maradtak a negyeddöntőbe jutásért.

A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia válogatottja, Dokmanovic Milán (20) Fotó: Fiba.com

Magyarország-Szlovákia 67-51 (21-19, 18-9, 10-11, 18-12).

Az első negyed kiegyenlített csatát hozott, de a másodikban egy 12-0-s rohammal el tudtak húzni a magyarok, előnyüket végig megtartották, sőt, az utolsó etapban még növelték is. A vasi fiatalok közül Dokmanovic Milán 5, Kiss Benedek 3, Verasztó Péter 1 pontot szerzett.

A C csoportban a keddi záróforduló előtt eldőlt, hogy Csehország mindenképpen bejut a legjobb nyolc közé, a még továbbjutást érő második helyért az egyaránt három győzelemmel és egy vereséggel álló Magyarország és Bosznia-Hercegovina küzdött meg lapzártánk után. A négy csoport 1-2. helyezettjei negyeddöntőt vívhatnak, a 3-4. helyezettek a 9-16., az 5-6.-ak a 17-24. helyekért játszhatnak tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!