Sport

2014.09.01. 18:45

Új játékosokkal a CVSE

Celldömölk - Kedden megkezdi a szezont a CVSE-Swietelsky-Wewalka ötszörös bajnok asztalitenisz-csapata. A hétfői sajtótájékoztatón bemutatták az új játékosokat is.

Horváth Erika

Balázs Béla, a Celldömölki VSE elnöke, illetve a gazdasági táraságként működő asztalitenisz-szakosztály ügyvezetője először is bemutatta az edzői teamet. Ahogy immár ötven éve, továbbra is edzőködik Obráz István, az extraligás csapat vezetőedzője pedig a kétszeres világbajnok Klampár Tibor maradt, aki ma, 61 évesen is aktívan játszik. A magyar asztaliteniszsport egyik legnagyobb klasszisa már öt bajnoki címet, négy ezüst- és egy bronzérmet ünnepelhetett a CVSE csapatának irányítójaként. Új kollégája Iván Csaba, akit a vasi asztalitenisz-barátok jól ismerhetnek, hiszen évekig játszott a SZAK csapatában is. Fehér László, Celldömölk polgármestere, a CVSE elnökségi tagja, egyben a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke az ország egyik legjobb utánpótlás-edzőjeként mutatta be a főállásba érkezett trénert, akinek ceglédi és budaörsi tanítványai utánpótás Eb-érmeket, és 19 magyar bajnoki aranyat is nyertek. A Budaörs női csapatával BL-döntőbe jutottak, kétszer bajnoki címet is nyertek. Iván Csaba a CVSE-nél utánpótlásedzői feladatot lát el.

Az ötszörös bajnokcsapat megszokott triójából csupán Fazekas Péter maradt. Ő a csapat doyenje, részese volt az elmúlt hét év celli sikertörténetének. Háromszoros magyar és háromszoros Top 12-győztes, az országos ranglistán harmadik, a világranglistán a 193. helyen áll.

A Top 100-ba tartozik (97.) az egyik új fiú, a 23 esztendős Kosiba Dániel. Aki a BVSC-ben kezdett pingpongozni, majd egy kínai edző irányításával a Winknél folytatta. Tizenkilenc évesen a világranglista 70. helyén állt, amikor Németországba szerződött, majd két év dániai légióskodás után érkezett most Celldömölkre. Van ifjúsági Európa-bajnoki címe és ezüstje is vegyes párosban, egyéniben kétszer volt Eb-bronzérmes. Felnőtt vb-n és Eb-n negyeddöntőig jutott, az idei, tokiói vb-n a magyar csapat legeredményesebbje volt.

Ecseki Nándor csupán 17 éves, a 2014-es esztendő legeredményesebb magyar ifjúsági játékosa. Zagyvarékasról indult, majd Szolnok és Cegléd után Budaörsön kötött ki; onnan érkezett most a celliekhez. A korosztály idei Európa-bajnokságán párosban Szudi Ádámmal aranyérmet szerzett, vegyespárosban pedig ezüstöt. Serdülőként csapatban volt Eb-ezüst-, vegyes párosban bronzérmes. A fiatal tehetség a felnőtt magyar ranglistán a hatodik.

A CVSE-Swietelsky-Wewalka idén három fronton is harcol. Természetesen a magyar bajnokság legmagasabb osztályában, az extraligában, ötödször lesz tagja a nemzetközi Klubcsapatok Szuperligájának, illetve több éves kihagyás után az európai szövetség, az ETTU kupasorozatának is résztvevője lesz.

- Ha harminc évvel fiatalabb lennék, tuti, hogy megnyernénk a bajnokságot, de remélem, hogy nélkülem is menni fog - vágott bele az esélylatolgatásba Klampár Tibor vezetőedző. Az biztos, hogy az alapszakaszt megnyerjük, de az új bajnoki rendszerben az első négy helyezett semleges helyszínen dönt az érmekről. Az első napon az elődöntőket, a másikon a döntőt rendezik. Ott nem lehet hibázni. A Szuperligában szeretnénk döntőbe jutni. Ez tavaly már sikerült, de elsők még nem voltunk. Az ETTU Kupában sok függ attól, hogy ki lesz az ellenfél. Szép lenne, ha egy-két fordulót tudnánk menni.

A sajtótájékoztatón szó esett még az új, műanyag labdákról, amelyekkel nehezen barátkoznak az asztaliteniszezők, mert lelassítja a játékot.

Fazekasék ma megkezdik szereplésüket a 12 csapatos Szuperligában. Három csoporttársuk, az osztrák Stockerau, az U21-es szlovák válogatott és a szlovén Puconci közül utóbbi lesz az ellenfelük 17 órától, hazai pályán, az alsósági sportcsarnokban. Szerdán pedig egy előrehozott bajnokival nyitják az extraligát; a Nyíregyházát fogadják, szintén 17 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!