Sport

2014.08.14. 17:35

Új májjal is jól úszik Nádasdy József

Kőszeg - Szombaton utazik négy napra Krakkóba, a szervátültetettek Eb-jére a kőszegi úszó, Nádasdy József.

Némethy Mária

– Fertőző májgyulladást kaptam, egy ideig kezeltek, aztán listára kerültem, 2010-ben volt a szervátültetésem, új májat kaptam. Fél év múlva már eljártam úszni. Ezt terápiaként az orvos is javasolta, de korábban úszómester és oktató voltam, a víz mindig is fontos volt számomra.

Tavaly Durbanben a magyar úszócsapat. Állnak: Medve Jánosné, Nádasdy József, Gyurkó Alexandra, Krucsó Zsolt.Ülnek: Papp Károly, Berente Judit, Dózsa Dávid. Fotó: Szervátültetettek Szövetsége

Röviden, tömören ezeket meséli el élete nagy fordulatáról a kőszegi Nádasdy József, aki rokkantnyugdíjas, s tavaly már a dél-afrikai Durbanben is szépen szerepelt a szervátültetettek világbajnokságán: egy ezüst és négy bronzéremmel tért haza.

– Most, a felkészülés időszakában Kőszegen, a fedett uszodában reggelente két- és félórát edzek, de átjárok Szombathelyre is az uszodába, majd a verseny után lesz egy kis lazítás – hallom tőle.

Vannak-e szponzorai? Válasza meglep:

– A kőszegi uszodába most, a felkészülés ideje alatt ingyen mehetek be. A Szervátültetettek Szövetsége kifizette a regisztrációs díjat és két éjszakai szállást, meg a két napi étkezést. Ennyi.

Nádasdy Józsefet egy kicsit győzködnöm kell, hogy elárulja, neki magának mennyibe kerül majd ez az Eb? 80-90 ezer forint között lesz majd, válaszolja.

Nincs ez így jól. Tavaly a negyedik helyen végzett Magyarország a nemzetek versenyében a dél-afrikai Durbanben, a XIX. Szervátültetettek Világjátékán. A versenyeken 49 ország sportolói vettek részt. A szervátültetettek magyar válogatottját csak a britek, az amerikaiak és a dél-afrikaiak tudták megelőzni az éremtáblázaton.

Éremesővel tért haza a magyar válogatott, köztük Nádasdy József is. Dicsőséget szereztek az országnak, várhatóan ez így lesz most Krakkóban is. Ráadásul valahol mindannyiunknak jó példát mutatnak. Nagy műtéten estek át, mégis kitartóan és kiválóan sportolnak. Jobban kellene segíteni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!