Sport

2017.08.17. 17:15

Új szerzemények a HVSE röpöseinél

Három új - egy magyar és két szerb - játékost mutatott be a Haladás VSE NB I-es bajnokságra készülő női röplabdacsapatának vezetősége.

Horváth Erika

Éppen egy hónappal ezelőtt vázolták fel elképzeléseiket a Haladás VSE NB I-es és új szisztémájú utánpótlás-bajnokságokra készülő szakosztályának vezetői a sajtó képviselőinek. Akkor mutatták be az első osztályba jutott csapat új vezetőedzőjét, a szerbiai Igor Romakovot. A csütörtöki sajtótájékoztatón ismét új arcokat vonultattak fel: ezúttal három frissen szerződtetett játékost. A 19 esztendős Bagyinka Fanni 190 centis feladó. Békéscsabán nevelkedett és már három évvel ezelőtt a BRSE felnőtt keretével dolgozhatott. Tagja volt a békéscsabaiak 2015-ben NB I-es, junior és ifjúsági bajnoki címet szerzett gárdájának is. Az elmúlt szezont immár első számú feladóként a szintén első osztályú Kaposvár gárdájában töltötte, amellyel hetedik helyet szerzett. Két ütőjátékos ugyanabból a klubból, a szerbiai szuperligában legutóbb hetedik helyezett OK Futog csapatából érkezett a zöld-fehérekhez. Milana Reljic 25 éves, 178 centis négyesütő, nyitásfogadó. A 22. évében járó Andrea Kalman 180 centi magas, a feladóátló poszton játszik. A Futog a 2015/2016-os szezonban a Vajdasági Kupát megnyerte - Andrea lett a kupa MVP-je. Ezzel a sikerrel jutott be csapatuk a Szerb Kupába, ahol a negyeddöntőben búcsúztak.

Az új edző, Igor Romakov mellé már három új játékos is érkezett a Haladás röplabdacsapatába. Balról Bagyinka Fanni, Andrea Kalman és Milana Reljic Fotó: Unger Tamás


Foki Róbert, a HVSE elnökségi tagja elmondta, hogy az erősítés után már minimális elvárás az NB I-es tagság stabilizálása. Miután az NB II-es bajnokcsapatból Mikos Patrícia nem tudja vállalni a játékot, már most hétvégén egy center után néznek a maribori - Európába vágyó, amerikai végzős egyetemista röplabdázók számára rendezett - játékosbörzén.


Hétfőn szabadtéren, a Sugár úti Atlétikai Centrumban megkezdte a felkészülést az NB I-es csapat is. Igor Romakov egyelőre napi két alapozó edzést vezényel, a labdás tréningeket szeptembertől tervezi. Mégis, már jövő hét végén láthatjuk röplabdázni a Sugár úti csarnokban a formálódó szombathelyi együttest. Két napra a Kaposvár lesz a vendég, amellyel három edzőmeccset is játszanak: augusztus 25-én, pénteken 19, 26-án szombaton 10, valamint 17 órakor is. Mucsi Péter, a szakosztályelnök azt is elárulta, hogy már elkészült a 12 csapatos NB I. párosítása. Október 14-én kezdődnek meg a két hatos csoport oda- és visszavágói; a Haladás két idegenbeli mérkőzéssel (Békéscsaba, Budaörs) kezd. Az első hazai NB I-es bajnoki időpontja október 29. - a Gödöllő lesz az ellenfél. A 2017/2018-as bajnokságban elvileg nem lesz kieső, hiszen csak az utolsó helyezettnek kell osztályozót játszania az NB II. harmadik helyezettjével - mert a 2018/2019-es szezont már új, hatcsapatos extraliga és nyolccsapatos NB I. szisztémában kezdik.
Bejelentették azt is, hogy a röplabdaszakosztály gárdáit a Sport36 öltözteti Zeus szerelésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!