Sport

2014.10.01. 16:10

Újabb CVSE-siker - Idegenben verték a szlovák U21-et

Pozsony - A Klubcsapatok Szuperligájának 2. fordulójában a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka asztalitenisz-csapata idegenben magabiztosan győzte le Szlovákia U21-es válogatottját.

Horváth Erika

Szlovákia U21 -Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 2-6. Pozsony, férfi asztalitenisz Szuperliga-mérkőzés.

Páros: Kaluzny, Peter- Fazekas, Ecseki 1:3 (-4, -5, 9, -8). A harmadik szettől eltekintve amikor kiengedett nem okozott gondot a celli duónak a páros megnyerése (0-1). Egyéni, 1. forduló: Kaluzny- Kosiba 0:3 (-4, -7, -8). Jelentős tudásbeli különbség volt a szombaton még a portugáliai csapat Eb-n szereplő Kosiba Dániel és a hazaiak játékosa között. Valuch -Ecseki 3:0 (7, 8, 9). Hogy, hogysem, a Szuperligában nem az újonnan bevezetett plasztiklabdákkal, hanem a régi típusúakkal játszanak. Ez láthatóan nagyon megzavarta Ecseki Nándort. Peter -Fazekas 1:3 (-2, -6, 7, -9). Az utolsó két szett nyögvenyelősre sikeredett, de Fazekas Péter ezt a meccsét is behúzta (1-3). 2. forduló: Valuch -Kosiba 1:3 (11, -8, -6, -7). Kosiba könnyedén játszott, nem adott ki minden magából. Kaluzny- Fazekas 2:3 (9, 7, -3, -11, -8). Már elúszni látszott a meccs, de a nem túl jó formában játszó Fazekas hatalmas akaraterővel fordított. Peter -Ecseki 3:2 (-5, -11, 9, 9, 11). Továbbra sem ment Ecsekinek (2-5). 3. forduló: Valuch -Fazekas 2:3 (12, -4, 8, -5, -4). A kezdeti bizonytalanság után Fazekas az utolsó két szettre magára talált és biztosan nyert (2-6). Miután a celliek elérték a végső győzelemhez szükséges 6 pontot, a Kaluzny -Ecseki és Peter -Kosiba (0:3) derbit már nem kellett lejátszani, illetve jegyzőkönyvezni. Győzött: Fazekas 3, Kosiba 2, Fazekas- Ecseki páros, illetve Valuch 1, Peter 1.

Fazekas Péternek (balról) három egyéni és a párosgyőzelemben is része volt Pozsonyban. Ecseki Nándor (jobbról) csak párosban nyert. A fiatal játékos a hétvégén rangos korosztályos tornán játszik (Fotó: Unger Tamás)

A CVSE két győzelemmel áll a Szuperligában. A sorozatot október 21-én, a Stockerau otthonában folytatja.

A magyar bajnoksággal, az Extraligával kapcsolatos információ, hogy az eredetileg péntekre kiírt Celldömölk Nyírbátor találkozó elmarad; majd október 18-án, 11 órától pótolják.

Az ok az, hogy Ecseki Nándornak Franciaországban van fontos versenye. A 18. évét a napokban betöltő játékos egyedüli magyarként vesz részt a korosztályos Európa-bajnokság utáni második legfontosabb kontinentális viadalon, az utánpótlás Európa Top 10 bajnokságon, amelyet Tours városában rendeznek meg péntektől vasárnapig. A nemzetközi bajnokságokon, illetve a nyári ifjúsági Eb-n való jó szereplésével utóbbin párosban arany-, vegyes párosban ezüstérmet szerzett Ecseki Nándor az európai ifjúsági ranglista élmezőnyébe került, júliusban már hetedik is volt. Így résztvevője lehet a legjobb tíz körmérkőzéses tornájának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!