Sport

2016.02.25. 17:10

Újabb légióscsere a Falcónál - most Relphorde jött, Csomagics mehet

Szombathely - Csütörtökön egy újabb légiós, Marcus Relphorde érkezését jelentették be a Falco-Trend Optika KC Szombathely kosárlabdacsapatánál, illetve azt, hogy Zsarko Csomagics távozik.

Horváth Erika

Miközben Cameron Rundlesszel, Dino Butoraccal, Reiner Hallikkal és Miljan Rakiccsal is szerződést bontott a szombathelyi kosárlabdaklub, az elküldöttek helyetteseit is sorra jelentette be: Lekli József és Bradford Burgess után szerdán az irányító posztra Jermaine Thomas érkezett. A csütörtök sem marad új hír és új játékos nélkül: a 3-4-es poszton bevethető Marcus Relphorde szerződtetéséről adott hírt Gráczer György ügyvezető elnök, egyben azt is tudatta, hogy elválnak útjaik a szerb Zsarko Csomagiccsal is. (Az eddigi légióskeretből Ryan Wright maradt hírmondónak.)

Nem egészen egy hét alatt öt légiósától vált meg a Falco. Zsarko Csomagicstól  (labdával) csütörtökön (Fotó: Unger Tamás)

A 27 éves, 198 centis amerikai Marcus Relphorde ebben a szezonban - január 10-éig - a görög első osztályú AGO Rethymno csapatában játszott. Tíz meccsen átlagban 22,9 percet töltött a pályán, 8,2 pontot és 3 lepattanót szerzett. Az Egyesült Államokból 2012-ben érkezett Európába. Svédországban kezdett, aztán megfordult Litvániában, két szezonon keresztül Finnországban játszott, majd a francia B ligából szerződött Görögországba. Relphorde a szezon végéig kötelezte el magát a Falcónak.

Gráczer György elmondta, hogy mind a négy új játékosuknak rendben van a játékengedélye, tehát valamennyien pályára léphetnek már akár a szombati (18.00), hazai MAFC elleni bajnokin is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!