Sport

2017.01.13. 18:15

A címvédő Szolnoknál a Körmend

Körmend - Újabb nehéz feladat vár az elmúlt meccsein remeklő Egis Körmendre szombaton, az NB I-es bajnokság 13. fordulójában. A vasi piros-feketék a Szolnoki Olaj KK vendégei lesznek a Tiszaligeti Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő rangadón (M4 Sport).

Németh Zsolt

Mindkét gárdánál voltak változások. A hazaiaknál talán frissebbek ezek az élmények, hiszen a múlt hétvégén mondott le posztjáról Sztojan Ivkovics, aki helyett az egykori szolnoki játékos, később edző, Kmézics Zorán vette át a csapat irányítását. A játékoskeretben is több változás történt, és a kupaszerdán mutatott játék alapján alaposan feljavult a címvédő korábban döcögős játéka, hiszen megszerezte második sikerét a Bajnokok Ligájában.

A szerdán a Nanterre ellen mutatott okos, higgadt, koncentrált játék talán elég lehet a Szolnok ellen is. A labdával Parrish Petty, balról Csorvási Milán (12), háttal Jordan Loveridge (21) Fotó: Szendi Péter

De a körmendiek is önbizalommal telve várhatják a mérkőzést, hiszen Gasper Potocsnik, a gárda szlovén vezetőedzője - a Nanterre otthonában elvesztett mérkőzés után - mind a négy találkozója végén győzelmet ünnepelhetett játékosaival és stábjával. Ezek közül pedig három igazi rangadó volt.

- Nagy siker volt, egy erős csapat ellen, de ahogy előtte is mondtam a játékosaimnak, ők sem verhetetlenek, és mi vagyunk olyan jók, hogy legyőzzük őket - mondta a szerdai sikerről a szakember. - Örülök annak, hogy győztünk és ezzel örömöt szereztünk a szurkolóinknak, de ez ennyi volt, előre kell néznünk. Már másnap a Szolnok elleni találkozóval foglalkoztunk. Igaz, számomra mindig sokkal fontosabb az én csapatom, mint az aktuális ellenfél. Persze tudjuk, nagyon erős gárdáról beszélünk, amely ellen csak felkészülten léphetünk pályára. Száz százalékot kell nyújtanunk, ha nyerni szeretnénk, márpedig ez a célunk. Szeretnénk meglepni őket, nem foglalkozunk az esélylatolgatásokkal. Ők játszanak majd hazai pályán, de ez akár nyomás is lehet a számukra, hiszen otthon mindenképpen győzelmet várnak tőlük, mivel még a Magyar Kupa nyolcas döntőjében sem biztos a helyük. Még egyszer mondom, azon leszünk, hogy meglepetést okozzunk a házigazdáknak.

- Elég lehet az a játék, amit a Nanterre ellen mutatott a csapat?

- Nehéz erre válaszolni, hiszen minden egyes mérkőzés más. Nem lehet összehasonlítani. Nekünk a saját dolgainkra kell összpontosítanunk, hogy okosan, higgadtan játsszunk. Ha ez elégnek bizonyul, az nagy dolog lesz számunkra. Még nem tudjuk biztosan, hogy mindenki rendben lesz-e, mert a Nanterre ellen nagyon kemény meccset vívtunk, több sérülés is nehezíti a dolgunkat. Remélem, mindenki tudja vállalni a játékot, de nem szeretek ilyen dolgokról beszélni. Én mindig csapatban gondolkodom, ha lesz is hiányzónk, akkor is ugyanaz marad a célunk.

A körmendiek már pénteken kora délután elindultak Szolnokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!