Sport

2016.05.04. 18:25

Újabb Zete verés - Előnyben az Egis Körmend

A meccs középső két negyede inkább a vendégeké volt, de az utolsó tíz perc triplazápora a hazaiak javára döntötte el a találkozót. Remekül kezdett az Egis Körmend, de a vendégek feljavuló játékkal a 3. negyedben átvették a vezetést. Tudott újítani Teo Csizmics csapata, amely ezzel a sikerrel őrzi pályaelőnyét.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Benczur, Söjtöry

KÖRMEND: Petty 9/3, CHANNELS 22/18, MCKINNEY-JONES 19/3, DICKERSON 23/15, Duinker 11/3

Csere: Ferencz 2, Tóth N. 2, Lakosa -

Vezetőedző: Teo Csizmics

ZALAEGERSZEG: KINNEY 16/3, Govens 14/6, Kerpel-Fronius 2, MOHÁCSI 17/6, PANTELICS 22/9

Csere: Velkey -, Balmazovics 7/3, Czinger -

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 8. p.: 17-7. 10. p.: 24-12. 12. p.: 26-12. 18. p.: 36-33. 25 p.: 50-52. 29. p.: 54-56. 33. p.: 63-59. 37. p.: 71-73.

Kipontozódott: Kinney 38. p.

Több száz nyakkendő repült a pályára a bemutatáskor, amikor Teo Csizmics neve elhangzott. A szurkolók ezzel a gesztussal köszönték meg, hogy a vezetőedző a győztes mérkőzések utáni ünneplések alkalmával kidobja a nézők közé a nyakbavalóját. Hogy ezt megteheti alig két óra múlva, ekkor még korántsem volt biztos. Még akkor sem, ha eleinte nyoma sem volt a korábban megszokott magabiztos és pontos egerszegi dobásoknak. Míg a vendégek sokat hibáztak, az Egis Körmend Dickerson és Channels tripláival, no és jó védekezéssel előnyhöz jutott. Hét perc után már tíz volt közte, Dickerson második hármasával pedig tizenkettő. Ferencz duplája a kisszünet után már 14 pontos előnyt jelentett, de Mohácsi majd Balmazovics is triplát dobott, éledeztek a vendégremények. Channels a 13. percben egy sportszerűtlen hibával begyűjtötte a harmadik faultját, a Zete a büntetőkből egészen hat pontig zárkózott. A körmendi duplára Govens hármassal válaszolt. Mohácsi belőtte magát, három pont volt már csak a hazai előny, amit McKinney-Jones tartott leginkább. Duinker hármasa után Bencze Tamás kért időt, 42-35-nél. A félidő slusszpoénja Kinney-é volt, aki triplával zárkóztatta négyig csapatát. Duinker kettesére Pantelics egy furcsa mozdulattal, de pontosan elhajított hármassal válaszolt. Majd az ő újabb triplájával egyenlített a Zete, amely kőkeményen védekezett, faultok nélkül. Aztán Pantelics dobta azt a duplát, ami után Teo Csizmics kért időt, mert átvették a vezetést a vendégek. És tartották is előnyüket, 2-4 ponttal. A 29. percben Petty hármasával fordult a kocka, de tíz perccel a vége előtt kettővel ment a Zete. Dickerson másolta Pantelics utolsó másodperces hármasát, és visszavette a vezetést. Channels egy triplával toldotta meg az előnyt, de a négy hibával játszó Pantelics majd Mohácsi 2+1-es akciója után ismét vendégelőny állt a táblán. Jött Dickerson és McKinney-Jones hármasa, máris Bencze Tamás kért időt. A 36. percben Kinney egalizált triplájával. Újabb két hármassal lépett el az MTE, majd McKinney-Jones szerzett kosarat faulttal együtt, újabb egerszegi időkérés jött. És már nem volt visszaút, mert a Körmend 31 pontot szerzett a negyedben, közte nyolc triplát, amire nem volt válasz a Zetétől. Lépéselőnybe került az Egis Körmend, folytatás szombaton, Zalaegerszegen.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nagyon örülök a győzelemnek, különösen azért, mert korábban kétszer nyert itt a ZTE ebben a szezonban. Ez nagy nyomást jelentett a csapatom számára. Sokat beszélgettünk az utóbbi öt napban a ránk váró feladatról. Tudtuk, hogy remek ellenfél jön hozzánk, kiváló szakemberrel az élén. Ezért is vagyok nagyon boldog, és azért, mert nem tudjuk még, mit hoz a sorozat, de megszereztük az első győzelmünket. Jól passzoltunk, jól találtuk meg az üres helyzeteket, amiket jó százalékkal értékesítettünk, ez volt a siker fő oka.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Megérdemelten nyertek, különösen az utolsó negyedben mutatott extra dobóteljesítményükkel, ami megsüvegelendő. Ehhez persze kellettek a mi hibáink is, de inkább arról beszélnék, hogy ez egy olyan kosármeccs volt, amit minden néző élvezhetett, hovatartozásától függetlenül. Győzelemre készültünk, amire a 38. percig megvolt az esélyünk, készülünk a következő meccsre, ahol a mai alapján is nekünk kell győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!