Sport

2015.12.04. 13:12

Újra az NB II-ben a SZoESE-Sprint SC

Szombathely - Hosszú várakozás után megkezdődik az NB II-es férfi röplabda-bajnokság is. Az új szezonban ismét szerepel Vas megyei csapat: a SZoESE-Sprint SC.

Horváth Erika

Két év után szerepel újra Vas megyei csapat a férfi röplabda NB II-ben, a SZoESE-Sprint SC is benevezett a 2015/2016-os pontvadászatba, amely csak most, december 5-én, szombaton rajtol el - a 3. fordulóval (az októberi és novemberi fordulót elhalasztották). Az NB II-t mindössze hat csapat alkotja (SZoESE-Sprint, Győr, Székesfehérvár, Somogyjád, Szeged és ZTE). Összesen húsz egynapos, háromcsapatos tornát rendeznek, minden csapat tíz tornán vesz részt. A vasiak szombaton Szegeden kezdenek a Somogyjád és a Szeged társaságában. Szombathely három tornának lesz majd a házigazdája - december 19-én, január 30-án és március 12-én. A bajnokság várhatóan május 21-én zárul.

A SZoESE-Sprint együttesének Magyarósi Andrea az edzője, a szakosztály vezetője pedig Gőczi István.

Magyarósi Andrea, a SZoESE-Sprint csapatának edzője. Fotó: Unger Tamás

- Szeptember közepén kezdtük a felkészülést heti három edzéssel, és eddig csupán egy tétmérkőzésünk volt, a Testnevelési Egyetem elleni Magyar Kupa mérkőzés, amelyet a hétköznapra halasztás miatt tartalékosan kellett megvívnunk - kezdte a nehézségekkel Magyarósi Andrea. - Az NB II. erőviszonyairól még nem sokat tudunk. Bizonyára az NB I-ből kiesett Győr lesz a favorit, mögötte kiegyenlített mezőnyre számítunk, hiszen minden csapat erősödött. A miénk is - jelentősen köszönhetően nagyban az új egyetemi hallgatóknak. Jelenleg 15 fős a keretünk. Széll Dániel, Újvári Tamás és Marsai Richárd mellé Sümegről, NB I-ből érkezett Szabó Gábor és Gőczi Roland, mindketten szélső ütők. A feladó Gueth Roland újrakezdte a röplabdát. A korábban ZTE-ben játszó, most Szombathelyen élő Gerencsér Péter is csatlakozott hozzánk, ő liberó poszton szerepel. A center Lukács Róbert húzóembere lehet a csapatunknak, ő tavaly az NB I-es győri csapatban játszott; vele érkezett Selmi Bálint Sopronból. A felnőtt korúak közé tartozik a helyi röplabdás családból érkezett Tarlacz Gergő. A felsoroltakon kívül a tavalyi évben az NB II-es junior-bajnokságban ezüstérmet szerző csapat tagjai közül is többen tagjai a keretnek.

Mivel jó pár olyan egyetemista is jelentkezett röplabdázni, aki korábban egyesületben nem, csak iskolai szinten játszott, nekik és a fiatalabb játékosoknak külön - felzárkóztató -edzéslehetőséget is biztosít a Szombathelyi Egyetemi SE. Ezenkívül várják kezdő gyerekek jelentkezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!