Sport

2017.06.14. 18:40

Ultrabalaton - Abszolút hatodik az UBarátok 09

BALATONALIGA Az előkelő hatodik helyen végzett a Szombathelyi UBarátok 09 a csaknem ezer csapat abszolút versenyében a 11. alkalommal megrendezett, a nagy tavat megkerülő, Ultrabalaton futóversenyen.

Horváth Erika

Szerte az országban, így Vas megyében is nagyon népszerű az Ultrabalaton, a 11. nagyszabású rendezvényen is számos csapat képviselte megyénket - akadtak, akik először vállalkoztak a Balaton körbefutására, de olyanok is, akik az elmúlt években már kellő tapasztalatot szereztek. A szervezők 185 egyéni induló és közel ezer - 2-12 fős - csapat nevezését fogadták el.

Az időjárás ezúttal nem volt kegyes a versenyzőkhöz, alaposan próbára tette őket a meleg, a viharos szél, sőt felhőszakadásból is kijutott nekik. A körülmények olyannyira megrostálták a mezőnyt, hogy az egyéni versenyen csupán 85 futónak sikerült célba érnie. A csapatok közül viszont csupán 23 adta fel a versenyt, 960 teljesíteni tudta a 218,2 kilométeres távot, de kiemelkedő időeredmények nem születtek.

Az UBarátok 09 csapata. Állnak, balról:  Gorza István, Devecseri Bálint, Horváth György, Kárász László, Pék Ágnes, Hartwig Adrián. Elöl: Döbör Imre, Wachter Zoltán, Nagy Gábor Fotó: UBarátok 09

A Szombathelyi UBarátok 09 együttese 2009 óta állandó résztvevője az Ultrabalatonnak (korábban NIKE Futóklub néven indult). A tavalyi abszolút harmadik hely után idén a - szintén remek - hatodik helyet sikerült megszerezni. A 14:36:38 órás időeredmény kategóriájukban - a 6-12 fős csapatok között - ezüstérmet jelentett a szombathelyiek számára. Horváth György pedig - aki amúgy a SZoESE futója - több szakaszon is a leggyorsabbnak bizonyult. - A sikerünk értékét növeli, hogy míg a mi csapatunk amatőr futók baráti társasága, az előttünk végzett együttesekben válogatottak, olimpikonok is futottak. A csapatunk gerince évek óta ugyanaz, a mostani kilenc főből nyolcan szombathelyiek, illetve környékbeliek. A futókra 15-40 km jutott - az északi parton több száz méter szintkülönbséggel megtűzdelve. Mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani, éjszaka az éppen futót valamelyikünk kerékpárral is kísérte, így volt, aki a futótávja mellett még 40-50 km-t letekert - számolt be a versenyről a legjobb vasi együttes, az UBarátok 09 csapatkapitánya, Nagy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!