Sport

2013.09.02. 14:15

Utánpótlásedzők a tehetségekért

Három az utántólásnevelésben dolgozó szombathelyi sportszakember is megkapta a Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díjat.

Horváth Erika

A Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok elismerésére - először az országos középiskolai tanulmányi versenyeken jól szereplő diákok felkészítői kapták meg. (A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni latin közmondásból származik.)

A nyár elején három kategóriában hirdették meg a pályázatot. Összesen 799 két ajánlóval megerősített jelölés érkezett, ebből 437-en részesültek kitüntetésben. (A díjak odaítéléséről az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Oktatási Hivatal, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum delegáltjaiból álló zsűri döntött.) Nyolc Vas megyei szakember is ott lehetett a Nemzeti Színházbeli díj-átadáson. Ebből hárman olyanok, akik a sport területén végeznek kiváló munkát a tehetséggondozásban. A Kiváló versenyfelkészítő kategóriában kitüntették Németh Lászlót, a Dobó SE atlétaedzőjét, Vizer Erzsébetet, a Delfin Sportiskolai SE nőitorna szakosztályának vezetőedzőjét és Váradi Attilát, mint a Szombathelyi Ifjú Sólymok Kosárlabda Egyesület elnökét és utánpótlásedzőjét, egyben az MKOSZ szakmai és utánpótlás bizottságának társelnökét, az U20-as fiú kosárválogatott edzőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!