Sport

2017.01.11. 19:55

Rajtol az asztalitenisz-bajnokságok tavaszi idénye

A hétvégén megkezdődik a tavaszi idény az asztalitenisz-bajnokságokban. A címvédő, hétszeres bajnok Celldömölki VSE-Swietelsky a negyedik helyről várja az Extraliga folytatását.

Horváth Erika

Tíz Vas megyei csapat érdekelt az NB-s asztalitenisz-bajnokságokban. A legmagasabb osztályban, az Extraligában a Celldömölki VSE-Swietelsky címvédő, sorozatban hétszeres bajnok együttese. A celli gárda egyelőre a negyedik - még Final Fourt érő - helyen áll, mert az alapszakasz első körében három mérkőzést is elvesztett - két trónkövetelő, az éllovas PTE-PEAC és a Szécsény elleni hazai és a BVSC II. elleni idegenbeli találkozót. Vajon mekkora az esély a javításra?

- Gyengén futnak a lovaink - utalt az őszi botlásokra Klampár Tibor, a CVSE vezetőedzője. - Idő kellett ahhoz, hogy Szita Marci visszanyerje formáját a vállműtétje után, de Fazekasnak is sok problémája volt. Már hallottam olyan - remélem, viccnek szánt - megjegyzéseket, hogy talán még a rájátszásba sem jutunk be. Az nagy katasztrófa lenne. Szerintem tavasszal jobbak leszünk, és fel tudunk lépni az 1-2. helyre. Mert természetesen a négybe jutás a cél - úgy, hogy az elődöntőben lehetőleg kerüljük el a pécsieket. A hátralévő kilenc meccsünkből legfeljebb egyszer kaphatunk ki, vagy két döntetlen csúszhat be. Bízom a fiúkban, remélem, a nagy akarástól nem lesznek görcsösek.

A CVSE-nek az ősszel nem ment olyan jól, ahogy szokott. Klampár Tibor vezetőedzővel Szita Márton (balról) és Fazekas Péter Fotó: Unger Tamás

A CVSE extraligás triója - Fazekas Péter, Lindner Ádám, Szita Márton - a hétvégén két hazai bajnokit is játszik az alsósági sportcsarnokban: pénteken 17 órától a harmadik helyen álló Szeged, vasárnap 11-től pedig a nyolcadik Békés lesz a vendége.

Várakozáson felüli az NB I-ben újonc CVSE-Swietelsky II. csapatának teljesítménye. A két rutinos játékost - Iván Csabát és Simon Ferencet -, valamint három fiatalt - Baranyai Domonkost, Both Olivért és Both Leventét - is bevető celliek most negyedikek, de akár még érmes helyre is befuthatnak. A CVSE II. szombaton 10 órától hazai pályán játszik rangadót éppen az előtte álló Turris Sopron együttesével.

A női NB I. nyugati csoportja visszalépések miatt már csak nyolccsapatos, a SZAK-Sportiskola stabilan tartja helyét a középmezőnyben - az ötödik. Köszönhetően annak, hogy a szezon előtt sikerült Orosházáról Benkő Anett-tel erősíteni. Továbbra is biztos pontja a csapatnak a rutinos Beke Csilla, és a két fiatal, Rónafalvi Petra és Schreiner Lilla is folyamatosan fejlődik - utóbbi már nem kölcsönben van Szombathelyen, hanem decemberben át is igazolt Sopronból. A SZAK-os lányok elhalasztották hétvégi, komlói bajnokijukat, így csak február 5-én kezdik a tavaszt.

Az NB II. észak-nyugati csoportjában a Celldömölki VSE III. csapata képviseli Vas megyét, amely a félidőben hatodik a tízcsapatos tabellán. A hat NB III-as vasi együttesből a tavaszt dobogós helyről kezdheti a SZAK-SI I., a Büki TK és a Haladás-Vízéptek is. A SZAK-osok még százszázalékosak, így nem sok esélye van a többieknek elütni őket a bajnoki címtől, illetve az NB II-be jutástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!