Sport

2017.09.04. 17:30

Magyarország kikapott Portugáliától a VB- selejtezőben

BUDAPEST A világbajnoki selejtezősorozat 8. fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott nagy küzdelemben 1-0-ra kapott ki Portugáliától - ezzel végleg eldőlt, hogy nélkülünk rendezik meg a 2018-as vb-t.

Tóth Gábor

Magyarország-Portugália 0-1 (0-0). - Budapest, Groupama Aréna, 22 000 néző, labdarúgó-vb-selejtező, B csoport, vezette:Makkelie (holland).

Magyarország: Gulácsi - Fiola, Guzmics, Kádár, Korhut - Pátkai, Elek Á. (Pintér Á., 67.) - Lovrencsics G. (Varga R., 78.), Eppel (Böde, 61.), Dzsudzsák - Priskin. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Portugália: R. Patricio - Cédric Soares, B. Alves, Pepe, F. Coentrao (Eliseu, 28.) - Gelson Martins (Bernardo Silva, 63.), Danilo, J. Mário, J. Moutinho - C. Ronaldo, A. Silva (Quaresma, 85.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

Gólszerző: A. Silva (48.).

Kiállítva: Priskin (30.).

Guzmics Richárd (20) hiba nélkül futballozott, remekül dirigálta a védelmet Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatott stabil védekezéssel, kemény futballal nyitott az Európa-bajnok ellen. A portugálok érezhetően fölényben játszottak, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Aztán a 30. percben Priskin lekönyökölte Pepét, ezért kiállította a játékvezető - innentől új mérkőzés kezdődött. Az emberelőnyben lévő vendégek nagy rohamokat vezettek, de a magyarok olykor önfeláldozó módon védték a kapujukat. Fordulás után viszont Portugália gyorsan megszerezte a számára megnyugvást jelentő gólt. A mieink nem roppantak össze, nem lankadt a lelkesedésük - csúsztak-másztak, sokat ütköztek. Sőt, olykor a kapu elé is odaértek, kis szerencsével kicsikarhatták volna a döntetlent. Ilyen futballal, ilyen hozzáállással ki lehet kapni - ezt a véleményt tükrözte a közönség vastapsa a mérkőzés után.

A vereséggel viszont az is biztossá vált, hogy nem leszünk ott a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Pedig ha ezekkel a futballistákkal, hasonló taktikával, ugyanilyen motivációval lépünk pályára mondjuk a Feröer-szigetek vagy Andorra vendégeként, akkor abból a két meccsből nem egy pontot hoztunk volna... Ráadásul most már arra is kell figyelnünk, hogy megőrizzük harmadik helyünket a csoportban.

A vb-selejtezőnek még nincs vége, a magyar válogatott október 7-én Svájc vendégeként lép pályára, majd október 10-én Feröert fogadja. A következő mérkőzésünket Priskin, Fiola és Dzsudzsák is biztosan kihagyja eltiltás miatt.

A B csoport további eredményei: Lettország-Svájc 0-3, Feröer-Andorra 1-0.

Magyarország-Portugália

1. Svájc 8 8 0 0 18- 3 24

2. Portugália 8 7 0 1 28- 4 21

 

3. Magyarország 8 3 1 4 11- 9 10

4. Feröer 8 2 2 4 4- 15 8

 

5. Andorra 8 1 1 6 2- 17 4

6. Lettország 8 1 0 7 3- 18 3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!