Sport

2016.05.06. 18:50

Valóban megszűnik Lövő sakkcsapata?

Lövő - Másfél évtizednyi folyamatos NBII-es és két évadnyi NBI/B-s szereplés után valóban nem indul több versenyen a község sakkcsapata? Megkerestük az érintetteket, a csapat vezetője és a polgármester is másként látja a helyzetet.

Elek Szilveszter

Madarász Miklós, a csapat vezetője elmondta nekünk, hogy hideg zuhanyként érte őket a képviselő-testület döntése, amely szerint az önkormányzat a jövőben nem biztosítja a másodosztályban való szereplés anyagi fedezetét.

- A képviselők legfőképpen azt nehezményezték, hogy az NBII-es csapat tagjai szinte kizárólag idegen játékosok, akiknek játékát ők a továbbiakban anyagilag nem kívánják támogatni - hallottuk tőle.

Madarász Miklós kiemelte, hogy a játékosok zöme már 5-15 éve az egyesületük tagja, így rájuk az idegen jelzőt használni nem helyénvaló.

- Egy csapat tagjává senki sem a lakcímkártyája alapján fog válni. A sportban kizárólag a hozzáállás számít, s nálunk ebben tényleg nem volt hiány, ezt folyamatos, kiváló eredményeik is igazolják - mondta.

Lövőn példásan jó a sakkélet, a versenyzők sikereket érnek el. Fotó: Archív

- Az első csapatuk megszűnése a megyei bajnokságban szereplő csapatunkat is érzékenyen érinti majd, mivel a két gárda szoros kapcsolatban, egymást kiegészítve szerepelt a két különböző bajnokságban. Harminc igazolt tagunk közül sokan játéklehetőség nélkül maradnak majd. De ami a legfájóbb veszteség, hogy ismét egy jelentős bástyája tűnik el a megyei sakkéletnek, hisz Győrt leszámítva csak nálunk működött még NB-s sakkcsapat a megyében - hallottuk még tőle.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Hollósi Gábort, Lövő polgármesterét is.

- A községben nagy sportélet van. Lövőn működik foci, tenisz, ritmikus torna, illetve sok más mellett sakk is - hallottuk a polgármestertől. - A képviselő-testület mindezeket példásan magas összegekkel támogatja. A sakkcsapat például 1,3 millió forintot kapott az önkormányzattól. Ez valóban kevesebb, mint az előző évi 1,6 millió, de a falu költségvetése miatt arányosan csökkentenünk kellett a többi sportág támogatását is, továbbá, a véleményem szerint ebből az összegből is kiválóan ki lehet gazdálkodni a csapat működését - tette hozzá.

- Egyébként én arról nem tudok, hogy a sakkcsapat hivatalosan megszűnt volna. Ráadásul, a sportegyesület vezetőjével már korábban aláírtam az együttműködési megállapodást - osztotta meg velünk Hollósi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!