Sport

2016.07.20. 18:40

Válogatott erősítések - Tálosi Szabinát és Tóth Alexandrát leigazolta a Viktória

Szombathely - Két válogatott védővel, Tálosi Szabinával és Tóth Alexandrával erősítette meg keretét a komoly célokat kitűző Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Elkezdte a felkészülést a 2016/17-es szezonra a legutóbb bronzérmet szerző Viktória-Trend Optika FC. Csordás Csaba együtteséből Rózsa Cecília és Németh Alexandra távozott, míg Ferencsik Evelin abbahagyta az aktív futballt. Két régi-új arcot viszont köszönthettek a játékosok, a 2004 és 2012 között a vasi klubot szolgáló, azóta az osztrák Südburgenlandot erősítő 27 esztendős, 74-szeres válogatott védő, Tálosi Szabina aláírt a szombathelyiekhez. Nem egyedül érkezett, vele jött ausztriai csapattársa, a 25 éves, 33-szoros válogatott belső védő, Tóth Alexandra is. Utóbbi 2009-től 2014-ig futballozott a Viktóriában. Komoly, valódi erősítést jelentő labdarúgók érkeztek tehát a szombathelyi csapathoz.

Csordás Csaba jókedve érthető: Tóth Alexandra (jobbról) és Tálosi Szabina nagy erősítést jelent. Fotó: Unger Tamás

- Azt hiszem, most valamennyi NB I-es csapat bennünket irigyel, hogy ilyen kaliberű játékosokat sikerült szerződtetnünk - jelezte Csordás Csaba. - Nyugodtan mondhatom, az év igazolásait sikerült nyélbe ütnünk. Amellett, hogy Tálosi és Tóth rutinos, kiváló futballista, emberileg is sokat hozzá tud tenni a csapat eredményességéhez. Rajtuk kívül nem tervezzük újabb játékosok szerződtetését, de ha találnánk egy valódi góllövő csatárt, arra lecsapnánk. Persze így is jól állunk elöl, bőven akadnak veszélyes csatáraink. Ami a felkészülést illeti, a lányok az előző két hétben egyéni edzésterv alapján készültek. Ha mindent rendben elvégeztek, jó állapotban végzik a felkészülést. A Király Sportlétesítményben heti öt edzéssel és hétvégi felkészülési mérkőzéssel készülünk az egy hónap múlva esedékes rajtra. Rövid idő áll rendelkezésünkre, úgyhogy nincsenek rávezető tréningek, kőkemény munkát végzünk. Kiss Zsófia vírusfertőzés miatt később kezdi el a munkát, a többiek azonban egészségesek. Világéletemben pozitív beállítottságú ember voltam - idén szeretnénk még előbbre lépni, a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt döntőt játszani. A keretünk ugyanis alkalmas rá. Egy edzőmeccsünk már biztos, augusztus 6-án az osztrák Neulenbach otthonában játszunk, ezenkívül még három felkészülési mérkőzést szeretnénk lekötni.

A Viktória FC játékosai közül egyébként Bíró Barbara, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra, Magyarics Zoé és Szakonyi Emese is részt vett a Markó Edina vezette válogatott hét eleji, kétnapos telki összetartásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!