Sport

2016.07.19. 17:10

Válogatott légiós jött a Falcóhoz

Szombathely - A fehérorosz válogatott Alekszandr Pusztohvar személyében megvan a Falco KC Szombathely A csoportos kosárcsapatának első légiósa. És készen van a csapat magyar magja.

Tóth Gábor

A 31 esztendős, 202 centis, hármas-négyes poszton bevethető válogatott játékos korábban megfordult az orosz első osztályban (Nyizsnyij Novgorod, Lokomotiv Novoszibirszk), az orosz szuperligában (Dinamo Moszkva, BC Szojuz, Avtodor Szaratov), az ukrán szuperligában (Politekhnika Lvov), a belorusz élvonalban (Tsmoki Minszk). A legutóbbi két szezont Romániában töltötte. A mögöttünk hagyott 2015/2016-os szezont a Gaz Metan Medias (Meggyes) csapatában kezdte, 18 mérkőzésen 16,7 pontot, 5,8 lepattanót, 1,7 gólpasszt jegyzett. Februárban átigazolt a BC Targu Mures (Marosvásárhely) gárdájához, ahol 25 bajnokin 9 pontot, 3,8 lepattanót, 1,4 gólpasszt átlagolt - és ezüstérmet szerzett csapatával.

- Alekszandr Pusztohvar tagja az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő fehérorosz válogatottnak, így akárcsak a mi válogatottjaink, ő is szeptember 20-án kapcsolódik be a munkába - árulta Gráczer György, a Falco KC Szombathely A csoportos kosárlabdacsapatának ügyvezetője. - A szezon végéig szóló szerződést kötöttünk, de a kontraktusban két hét próbaidő is szerepel. Egyébként Pusztohvar Szrecsko Szekulovics kifejezett kérésére kapott szerződést. Vezetőedzőnk ugyanis többször találkozott már vele ellenfélként, ismeri jól, korábban már megpróbálta leigazolni - most sikerült. Úgy tűnik, hogy egy rutinos, sok nagy csatát megélt, a palánk alatt is bevethető, kintről nagyon jól dobó, képzett játékossal sikerült megegyeznünk.

Hír még a sárga-fekete klub háza tájáról, hogy szerződést kapott két saját nevelésű, U18-as válogatott játékos, Durázi Krisztofer és Kozma Gergő.

- A csapat magyar magja így készen van, már csak légiósokat keresünk - jelezte Gráczer György.

A Falcónál így Tóth Norbert, Kovács Péter, Váradi Benedek, Bognár Kristóf, Simon Kristóf, Hódi Patrik, Kovács Bence, Durázi Krisztofer és Kozma Gergő alkotja a kilenc játékost számláló magyar magot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!