Sport

2014.07.18. 15:05

Már edzésbe állt a Viktória együttese

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra a Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata. A válogatott Tóth Alexandra Ausztriába igazolt, érkezett az U19-es válogatott Dénes Dorottya.

Pum András

Hétfőn kezdte el a munkát a tavalyi bajnokságban negyedik helyen végzett Viktória, napi egy kora esti edzéssel készülnek a lányok a nyitányra. Máris átalakult a keret, hárman távoztak, ketten érkeztek.

– Egyelőre még csak a felkészülés elején tartunk, amolyan ráhangoló munkát végzünk a Városligeti pályán – jelezte Mitterstiller Csaba, a Viktória vezetőedzője. – Már korábban eldőlt, hogy Tischler Fruzsina térdproblémája miatt abbahagyta a futballt, de nem szakadt el a klubtól, masszőrként, erőnléti edzőként segíti a csapatot. Tóth Alexandra Ausztriába, a Südburgenland együtteséhez igazolt, amivel azt hiszem, kicsit feladta azt az esélyét, hogy visszakerüljön a válogatottba. A kölcsönben futballozó Németh Loretta pedig visszatért a Rába ETO-hoz. Két érkezőnk is van, a 22 éves U19-es támadó, felnőttválogatott kerettag Dénes Dorottyát a Budapest Honvédtól igazoltuk. Vele együtt érkezett klubtársa, a 21 éves, szintén U19-es válogatott belső védő Bíró Nikoletta, ám rá térdsérülése miatt csak az ősz végén számíthatunk, még jódarabig nem is edzhet. Rajtuk kívül még két-három magyar játékossal szeretnénk erősíteni. Mivel még nem végleges a keretünk, célkitűzésről felesleges beszélni, ám egy biztos: a felsőházban akarunk végezni.

A Viktória nyári edzőmérkőzései. Július 20., vasárnap, 13.00, Ottendorf: Grazer AK (osztrák)– Viktória. 26., szombat, 18.00, St. Pölten: Spratzern (osztrák)– Viktória. Augusztus 2., szombat, 18.00, Király Sportlétesítmény: Viktória–Altenmarkt (osztrák). 9., szombat, 18.00, Király Sportlétesítmény: Viktória–Rába ETO. 16., szerda, 18.00, Király Sportlétesítmény: Viktória– Pomurje Beltinci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!