Sport

2016.03.31. 17:12

Váltani kellett: Kiss Norbert német csapatba igazolt

Körkép - Az előző két év Európa-bajnoka, a szombathelyi Kiss Norbert német csapatban, Mercedes kamionban folytatja roppant sikeres versenyzői pályafutását.

Tóth Gábor

Kiss Norbert 2011-ben kóstolt bele a kamionos Európa-bajnokság világába a magyar Oxxo Truck Racing Team színeiben (egy MAN kamionban). A pilóta és az istálló végigjárta a szamárlétrát, egyre jobb eredményeket értek el közösen, olyannyira, hogy a szombathelyi pilóta 2014-ben és 2015-ben is Európa-bajnok lett. A közös történet most véget ér, a 30 esztendős Kiss Norbert az előttünk álló - május végén rajtoló - 2016-os szezonban már német istállóban, Mercedes kamionnal versenyez.

- Kétszeres Európa-bajnokként befutott néhány ajánlat hozzám, de nem akartam mindenáron elhagyni a sorozat egyetlen magyar istállóját, az Oxxot - árulta el Kiss Norbert. - De látszódott, hogy a sikersorozatot nem fogjuk tudni folytatni. Ekkor döntöttem úgy, hogy meghallgatok néhány ajánlatot. A legérdekesebb a tankpool24 Racing Team kínálta lehetőség tűnt. Egy stuttgarti székhelyű, Mercedes-közeli német csapatról van szó. A tankpool régi tradicionális szereplője a kamionos Eb-nek, de az elmúlt években a sikerek elmaradtak. A vezetés ambiciózus terveket szövöget, olyan neves technikai vezetőt és főkonstruktőrt szerződtetett, akikkel minden versenyző szeretne együtt dolgozni - én is. Idén lerakjuk az alapokat, a következő esztendőtől pedig már a bajnoki cím a cél. Csábító, hogy ebben a projektben nekem is fontos feladatot szánnak. Ráadásul közben belekóstolhatok a német közegbe, egy új versenyzői kultúrába, új emberekkel ismerkedhetek meg. A jövő héten utazom ki Németországba üléspróbára - izgatottan várom a találkozást az új csapattársaimmal. A kamionom még nincs készen, de már készül, alakul, jól állnak a dolgaink. André Kursim a csapat másik, német pilótája, ő már tavaly is az istállónál volt. Nincs rangsor a sofőrök között, de ez engem egyáltalán nem zavar, igyekszem bizonyítani, kiharcolni a csapattársak tiszteletét, megbecsülését.

- Nem tagadom, volt néhány hosszú, álmatlan éjszakám, mielőtt meghoztam a döntést - árulta el Kiss Norbert. - Nagyon nehéz, fájó szívvel váltam el az Oxxótól. Ugyanakkor a régi csapattársak közül sajnos nem mindenki értett meg - amit nagyon sajnálok, mert igyekeztem mindenkitől békében, barátságban elválni. Végezetül hangsúlyozom, hogy nem anyagi okok miatt váltottam, kizárólag a szakmai fejlődésemet, a pályafutásom jövőjét tartottam szem előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!