Sport

2017.02.20. 19:46

Második helyen végzett a Haladás férfiváltója

Budapest - Ezüstérmet szerzett a fedett pályás atlétikai országos bajnokságon a Haladás VSE 4x400 méteres férfiváltója.

Horváth Erika

Szombaton és vasárnap rendezték meg a 2017. évi felnőtt fedett pályás ob-t. Szombathelyről miniküldöttség vett részt - a Haladás VSE néhány atlétája. Éremreményekkel a 4x400-as férfiváltó indult. A Boda Boldizsár, Kása Tibor, Galambos Martin, Kemény Dávid összeállítású kvartett 3:21,77 perces időeredménnyel ezüstérmet szerzett a debreceniek (3:20,67) mögött. Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványai közül kiemelendő még Bartalos Dávid teljesítménye, aki egy héttel korábbi megyecsúcsát beállítva, 14,76 méterrel élete legjobb felnőtt bajnoki helyezését érte el hármasugrásban - ötödik lett. A női 60 m gátfutó mezőny legfiatalabbja volt a még ifjúsági korú Varga Eszter. Csak két tizedmásodpercen múlott, hogy nem jutott be a hetes döntőbe - 9,09 másodperccel a kilencedik helyezést szerezte meg. Ugyancsak kilencedik lett nővére, Varga Nikolett hármasugrásban 11,26 méteres egyéni csúcsbeállítással.

A Haladás ezüstérmes váltója (balról): Kemény Dávid, Galambos Martin, Boda Boldizsár, Kása Tibor Fotó: Lengyák György

- Nagyon hiányzik a volt Haladás-tribün alatti 86 méteres futófolyosó - kezdte értékelését a rosszal Lengyák György vezetőedző. - Sajnos az 55 méteres egyetemi futófolyosón csak egy 30 méteres megindulásra van lehetőség, azután meg a fékezésre. A megindulás és a fékezés nagyon igénybe veszi az Achilles-ínt, ezért folyamatosan érzékeny a többszörös országos bajnok Móricz Bálint és az ifjúsági világbajnokságot is megjárt Pap Kristóf Achillese. Így ők teljesen kihagyják a fedettpályás-szezont. Az ifjúsági Eb-ötödik Jagodics Dennis hajlítója is a sok rövid futástól húzódik meg állandóan. Éppen az a távközi futás hiányzik a sprintereimnek, ami a 400 méterre jellemző. Ezért is örülök nagyon a váltó ezüstérmének, hiszen nélkülöztük Móriczot és Jagodicsot. Dicséretes, hogy fel tudtuk venni a harcot a debreceni váltóval - csak az utolsó 50 méteren előztek meg bennünket. Ezúton is hadd fejezzem ki köszönetemet a zalaegerszegi atlétika vezetésének, hogy többször használhattuk díjmentesen a 120 méteres futófolyosójukat és a Dobó SE vezetésének, hogy az utazásainkhoz kedvezményes díjazással kölcsönadták a mikrobuszukat. Hiszek benne, hogy városunk rövid időn belül megoldja a gondjainkat, hiszen az ország legerősebb 400-as gárdája Szombathelyen van. Éveken keresztül dobogós volt a felnőttek között Kása és Móricz. A tavalyi ob-n sérülés miatt nem tudtak indulni, de Boda Boldizsár pótolni tudta őket egy meglepetésezüsttel. Ráadásként a 2016-os junior ranglistán is az élen végzett. Az ifjúsági ranglistán, pedig Jagodics Dennis lett az első. Munkánk elismeréseként a szövetség kiemelt sprinter műhelytámogatásban részesít bennünket - zárta szavait Lengyák György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!